Altyapı Sorunu Çözümü İçin Kredi Kullanımına Onay

Edirne Belediye Meclisi, kentin altyapı sorunu çözecek olan 4 proje için İl Bank’dan kredi kullanılmasına onay verdi.

Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında yapıldı.

Mecliste, kentin altyapı sorunlarının çözümü için hazırlanan 4 proje için İl Bank'tan kredi kullanımı konusu ele alındı.

Yapılan görüşmeler sonucunda, belediyenin İl Bank'tan kullanımına meclis üyeleri oy birliğiyle onay verdi.

Belediye Başkanı Gürkan, mecliste yaptığı konuşmada, altyapı sorunlarına hazırlanan 4 projeyle son verileceğini söyledi.

Edirne’nin çağdaşlaşma yolundaki en büyük engelinin altyapı sorunları olduğunu ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

'Bir kısmı 1934 yılından kalan su şebekesini, 590 bin metre İçme Suyu Şebekesi Projesiyle yeniliyoruz. Şu anda ihale aşamasında olan bu projeyle Edirne’nin 50 yıllık su ihtiyacını karışlamayı planlıyor ve Edirne halkına daha sağlıklı içme suyu kazandırıyoruz. Ekonomik ömrünü tamamlamış olan kanalizasyonu, 467 bin metre kanalizasyon projesiyle yeniliyoruz. Mevcut kanalizasyon ve yağmur suyu toplama kanallarında yaşanan sıkıntıları bu proje ile ortadan kaldırıyoruz. Bu projelerle birlikte 29 bin metre yağmur suyu toplama kanalı ve 64 bin metrekare atık su arıtma tesisi projelerinin tümünü birden yaparak, kentimizin en önemli ihtiyacına cevap vereceğiz. 2,5 yıl gibi kısa bir sürede bu projeleri hazırlamak ve bunları hayata geçirmek için bugün burada aldığımız kararlar çok önemli.'

Gürkan, belediye meclis üyelerinin kent açısından tarihi bir karara imza attıklarını dile getirerek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA