Altıeylül'de Anıt Çalışması Tüm Hızıyla Sürüyor

Gazi Osman Paşa Mahallesinde yapımı devam eden 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Altıeylül'de Anıt Çalışması Tüm Hızıyla Sürüyor
Altıeylül Belediyesi’nin yapımına devam ettiği 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Ekipler inşaatın çevre düzenlemesi işini sürdürürken, anıtta yer alacak 15 adet Türk bayrağı da dikildi. Anıtın yapımına büyük önem veren Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Başkan Yardımcısı Osman Zeki Şahin ve Fen İşleri Müdürü Kadir Uzun ile birlikte yapımı süren anıt çalışmalarını yerinde inceledi.

Anıt alanında kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Kafaoğlu, "15 Temmuz Türkiye’nin bu zamana kadar yaşadığı olayların en menfuru ve 2. Çanakkale Destanı. 15 Temmuz’u gelecek nesillere aktarabilmemiz için akıllarda kalacak objeler yapmamız lazım. İşte bu maksatla anıtı yapıyoruz. Kahramanımız Ömer Halisdemir’in de adı bu anıtta yaşayacak. Balıkesir’den 3 demokrasi şehidimizin ve 241 demokrasi şehidimizin ismi olacak. Anıtta büyük hilal olacak ve meydanın etrafı gül bahçesine dönecek. 15 Temmuz’u ifade eden 15 Türk bayrağı şu anda anıt çevresinde dalgalanıyor” dedi.

Kaynak: İHA