AGD Kayseri Ortaokullulara İtfaiye Eğitimi Verdi

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi üyesi öğrenciler, ortaokul öğrencileri ile birlikte Kayseri İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette itfaiye ekipleri, öğrencilere yangından korunma yöntemleri, itfaiyenin önemi ve görevlerini anlattı. İtfaiyenin insan hayatı için önemini kavramak ve itfaiye erlerinin görevlerini öğrenmek, itfaiyenin çalışma sistemini yaşayarak görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen gezide çocuklar heyecanlı anlar yaşadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AGD Kayseri Şubesi ortaokullar komisyon başkanı Furkan Demirbaş, “Ortaokullu öğrencilerimiz yangınların çıkış sebepleri ve yangınların çıkmasının önüne geçmek için alınması gerekli önlemleri öğrenme fırsatı buldu. Öğrencilerimizin hem farkındalıklarını arttırıp hemde keyifli zaman geçirmelerine yönelik bir etkinlik oldu. İtfaiye personelleri tarafından öğrencilere araçların tanıtımı yapıldı. Acil durum tahliyesi, afet ve yangın durumlarında davranış şekilleri, uygulamalı olarak da yangın söndürme eğitimleri verildi.

” dedi.

İtfaiye görevlilerine teşekkür eden Demirbaş, “Başta Daire Başkanımız Mustafa Metin Kızılkan Bey olmak üzere tüm görevli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bizleri en güzel şekilde ağırlayarak eksiksiz bir program yaptılar.” ifadelerini kullandı.

Demirbaş, Anadolu Gençlik Derneği olarak faaliyetlerinin süreceğini belirtirken Aralık ayı etkinliği olarak Yetimhane ziyareti yapacaklarını duyurdu.

İtfaiye yetkilileri ise insanların yangın ve benzeri durumla karşılaşmaları halinde 110 ihbar hattına çağrıda bulunmasını isteyerek, itfaiye teşkilatının 7 gün 24 saat esasına göre çalışarak her zaman göreve hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA