Vali Zorluoğlu, Güneş Enerji Santralinde İncelemelerde Bulundu

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan ve Türkiye’deki 100 tesis arasında bulunan Güneş Enerji Santralini yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Vali Zorluoğlu, Güneş Enerji Santralinde İncelemelerde Bulundu
Vali Murat Zorluoğlu, yarın yapılacak törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan ve Türkiye’deki 100 tesis arasında yer alan Şahinkaya’da kurulan Solentegre Enerji Yatırımları Ticaret A.Ş.’nin Güneş Enerji Santralini yerinde inceleyerek bilgi aldı. Eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte ziyaret ettiği Solentegre Enerji Yatırımları Ticaret A.Ş.’nin Güneş Enerji Santralinde Firma Temsilcisi Ali Sipahi’den firmanın çalışmaları ve güneş enerji panellerinin kurulması süreci hakkında bilgiler aldı.

Elazığ’ın konumu ve güneşli gün sayısı itibariyle güneş enerji yatırımları için cazip bir bölge olduğuna belirten Vali Murat Zorluoğlu, “100 tesis arasında yer alan Solentegre Enerji Yatırımları Ticaret A.Ş.’nin Güneş Enerji Santralinin Elazığ’da alanında en önemli yatırımlardan biridir. Yenilenebilir enerji kaynakları ve özellikle güneş enerjisinin tüm dünyada hızla yaygınlaşıyor. Ülkemizin geleceği ve daha temiz bir çevre için Allah’ın bir lütfu olan güneş enerjisinin çok daha verimli kullanılarak ülkemizin enerji ihtiyacı karşılanacaktır” dedi.

Santrallerinin Türkiye’nin ilk lisanslı güneş enerji santrali olarak devreye alındığını ve enerji üretimine başladığını kaydeden Ali Sipahi, Enerji Bakanlığı tarafından 14 Ekim 2016’da geçici kabulü ile üretime geçtiklerini, 8 MW Kurulu güç ve yıllık 15,7 GWS enerji üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA