Tilkinin Kar Altındaki Yaşam Mücadelesi

Ardahan'da, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, yabani hayanların da yaşamını olumsuz etkiledi Kentin karla kaplanan Bilbilan Yaylası'nda yem arayışına çıkan tilki, görüntüye yansıdı.

Ardahan'da, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, yabani hayvanların yaşamını da olumsuz etkiledi.

Kentte bir süre önce etkili olan kar yağışı sebebiyle, özellikle yüksek kesimleri beyaz örtüye bürüdü. Kar yağışı dolayısıyla Ardahan-Artvin arasındaki 2 bin 581 rakımlı Bilbilan Yaylası, karla kaplandı.

Söz konusu yayla ve yüksek rakımlarda kar kalınlığının yer yer bir metreyi aşması yüzünden yörede yaşayan kurt, ayı ve tilki gibi yabani hayvanların yiyecek bulması güçleşti. Genellikle yazın yüksek kesimlerde veya orman alanlarında yaşayan yabani hayvanlar, doğanın karla kaplanması nedeniyle zaman zaman yerleşim yerlerinin yakınına gelip çöp konteynerlerinde yiyecek arıyor.

Bir tilkinin de karla kaplı Bilbilan Yaylası'nda, yayla evlerinin yanında yiyecek araması dikkati çekti. Kendisini izleyenlerden korktuğu için kar birikintilerin arasına saklanarak yiyecek arayan tilki, vatandaşlarca ilgiyle izlendi. Bulduğu atık yiyeceklerle karnını doyurmaya çalışan tilkinin kar altındaki yaşam mücadelesi, vatandaşlar tarafından kameralarla görüntülendi.
Kaynak: AA