PKK'nın HDP'li vekilleri öldürme planı başarısız oldu!

Terör örgütü PKK’nın hain planı bir kez daha tutmadı. Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün yola sıfır mesafedeki binasında gözaltında tutulan HDP’li milletvekilleri hain saldırıdan kıl payı kurtuldu.

PKK'nın HDP'li vekilleri öldürme planı başarısız oldu!
PKK'nın HDP'li vekilleri öldürme planı başarısız oldu!
YENİ BİR KALKIŞMA AMAÇLADILAR

Terör örgütünün tutuklamalar sonrasında halkta infial yaratmak, oluşacak kaos ortamından yararlanarak sivil vatandaş ve milletvekillerinin ölümü üzerinden yeni bir kalkışma amaçladığı ifade edildi.

ÇEVİK KUVVET BİNASININ HEMEN YANI


Kemal kod adlı PKK’lı teröristin, 3 ton patlayıcı kullanarak gerçekleştirdiği canlı bomba eyleminde ikisi polis 11 kişi şehit oldu. Kemal kod adlı teröristin Lice kırsalından Transit marka araca yüklediği patlayıcının hedefinin bizzat eylemin yapılma gayesi olan milletvekillerini öldürmek olduğu iddia edildi.

Güvenlik kaynakları, terör örgütünün HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım, İmren Taşçıer ve Nursel Aydoğan’ın gözaltında tutulduğu Çevik Kuvvet binasının yola sıfır mesafedeki binasında bu eylemi yaptıklarına işaret etti.

Gözaltı ve tutuklamalardan örgütün haberdar olmamasının düşünülemeyeceğine vurgu yapan kaynaklar, adliyeye ve başka yerlere sevk gibi işlemler nedeniyle terör örgütünün amacını gerçekleştiremediğine vurgu yaptı.

HDP’Lİ DE VAR

Güvenlik kaynakları milletvekillerinin dışında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon kapsamında yapılan 160 gözaltından 45’inin de bu Çevik Kuvvet binasında tutulduğunu ifade etti. Patlamada HDP Cüngüş İlçe Başkanı Recai Altay’ın da hayatını kaybettiği bildirildi.

Terör örgütünün Suriye ve Irak’taki sıkışmışlığının yanı sıra yurtiçinde de büyük darbe yemesi, terör örgütünün tabiriyle “fedai eylemleri”ne yöneldi.

Bu sefer milletvekillerinin tutuklanması üzerinden uluslararası kamuoyunun desteğini de arkasına alarak kaos yaratmak ve bu kaos ortamında sivil bir kalkışmayı devreye sokmak istedi. Yapılacak eylemle milletvekillerinin de ölmesi bu amaçlarına biraz daha yaklaşmalarını sağlayacaktı.

Daha örgüt bunu daha önce hendek ve barikat siyasetiyle de yapmaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı.

HEDEF SAPTIRDI

Yaklaşık 12 bin kişiyi doğrudan etkileyen terör saldırısının halkta büyük tepki çekmesi üzerine uluslararası haber ajansı Reuters, PKK’ya yöneltilen nefreti bir başka terör örgütü olan DEAŞ’a yönlendirmek istedi. Nitekim ajans haberinden sonra uluslararası kuruluşlar ve HDP peş peşe açıklama yapmaya başladı.

HDP Genel Merkezi’nden hemen yapılan açıklamada, “Daha yıkıcı olması planlandığı açık olan ancak amacına ulaşamamış bu bombalı saldırıya ilişkin tüm gerçekler açığa çıkarılmalıdır” denildi. Reuters’in pasını alan HDP, açıklamasında, saldırının DEAŞ tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

PKK’lıların ‘telsizi’ Reuters’ı yalanladı


Diyarbakır Valiliği, önceki gün Çevik Kuvvet Şubesi yakınlarında halkın yoğun olduğu bir bölgede patlayıcı yüklü minibüsle düzenlenen PKK tarafından yapıldığın teröristlerin kendi aralarındaki telsiz konuşmalarına yansıdığını açıkladı.

PKK'LILARIN TELSİZ KONUŞMALARINI REUTERS YALANLADI

Uluslararası haber ajansı Reuters, PKK’nın üstlenmesine rağmen ikisi polis 11 kişinin şehit olduğu hain saldırıyı DEAŞ’ın düzenlediğini duyurdu. Ancak, PKK’lı teröristlerin saldırıdan sonra kendi aralarındaki telsiz konuşmaları, Reuters’in provokatif amaçlı haberinin gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, hain saldırının Kemal kod adlı PKK’lı terörist tarafından yapıldığını duyurdu. İşte PKK’lı teröristlerin Reuters’i yalanlayan telsiz konuşmaları:

ANDOK: Arkadaşlar, ayın 4’ünde sabah 08.05’te yaklaşık 3 ton patlayıcı yüklü bir araçla Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet binası ve Terörlö Mücadele binasına yönelik fedai bir eylem düzenliyor. 6 katlı çevik binasında 200 polis bulunuyor...

AGİRİ: Tamam

ANDOK: Bu kahramanlık eylemini Kemal hanres arkadaş, gerçekleştiriyor. Bu eylem başkan üzerindeki tecrit, Türk Devleti’nin saldırıları, Rojova’nın işgali, Kuzey halkına yönelik saldırı ve bu son süreçte (sözde) şehit olan (öldürülen teröristler) arkadaşların intikamı için yapılmıştır.

AGİRİ: Tamam

Diyarbakır’da önceki gün sivilleri hedef alan bölücü terör örgütü PKK’nın bombaları, bu sefer de Şırnak’ta iki küçük çocuğu canından etti. Teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 6 çocuktan ikisi kurtarılamadı. Yaralı 4 çocuğun tedavisi ise Şırnak Devlet Hastanesi’nde sürüyor.