Bahçeşehir'den Çocuklara Robotik Eğitimi

Bahçeşehir Koleji öğrencilerine kendi oyunlarını oluşturabileceği kod yazılımı dersleri verdi.

Bahçeşehir'den Çocuklara Robotik Eğitimi
Bursa’da bulunan Bahçeşehir Koleji, ilkokul öğrencilerine geleceğin her anında yer alacak kod yazılımı dersleriyle kendi oyunlarını oluşturabilecekleri eğitim verdi. Eğitimde, ilkokul öğrencileri için geliştirilen uygulamayla çocuklara basit kod yazılımları ve temel sistem öğretildi. Çeşitli zorluk seviyelerinden oluşan kodlama uygulamasında başarılı olan öğrenciler, kendi oluşturdukları karakterleri canlandırmak için kodlama eğitiminin ardından robotik eğitim de aldı. Robotik eğitimde çocuklar, legolarla kendi tasarladıkları karakterlerin tasarımını yaparak ailelerine hediye etti.

Çocuklar için robotik kodlama eğitimi verilirken veliler için ise çocuk ve yetişkin iletişim sorunları hakkında seminer verildi.

"Kendi oyunlarını yapan çocuklar gelişiyor"

Çocuklara verilen eğitimin görevlilerinden biri olan Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Barış Erdem, "Sürekli tüketen, oyun oynayan çocuklar değil, üreten öğrendiklerini projelere aktarabilen ve kendi oyunlarını oluşturabilen bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de anaokulundan başlayarak kodlama ve robotik eğitiminin çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Amacımız 21. yüzyıl becerilerini öğrencilerimize kodlama ve robotik eğitimiyle nasıl verebileceğimize bakıyoruz. 21. yüzyıl becerilerinin en önemli adımlarından bir kaçı, algoritmik düşünme becerisi, problem çözme becerisi ve iletişim becerisi. Bunları geliştirmek için en önemli eğitim kodlama ve robotik olduğunu düşünüyoruz. Aslında burada amacımız bir yazılımcı geliştirmek değil, hayatlarında karşılarına çıkan şeyleri algoritmik düşünce becerisini kullanarak çözebileceklerine inanıyoruz. Daha sonra ise tasarımsal düşüncelerini geliştirerek bir fikir üretmelerini ve bunu robotik üzerinden tanımlandırıp test etmelerini istiyoruz" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Psikolojik ve Danışmanlık Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Bilge Uzun ise, "Çocuklarımız bu şekil bir eğitim alırken biz de ailelerin çocuklarıyla nasıl iletişim kurmaları gerektiği üzere velilerimizle konuşarak, onları daha iyi anlamamızı sağlayacak yolları öğrendik" diye konuştu.

Kaynak: İHA