Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

'Hain FETÖ terör örgütü Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti, dirayeti, Başbakanlığımızın gösterdiği kararlılık ve bütün milletimizin kahramanlığı sayesinde bertaraf edildi, Allah sizlerden razı olsun' 'Türkiye'nin yıldızı parlak, 21. asra bu millet mührünü vuracaktır, buna yürekten inanıyoruz' '308 milyon liralık 38 müjde getirdik. Böylece Bayburt'a 1 yılda verdiğimiz müjdelerin sayısı 62, maliyeti 447 milyon lira'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Hain FETÖ terör örgütü Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti, dirayeti, Başbakanlığımızın gösterdiği kararlılık ve bütün milletimizin kahramanlığı sayesinde bertaraf edildi, Allah sizlerden razı olsun.' dedi.

Eroğlu, Bayburt Saat Kule Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 18 tesisin temelini atacaklarını belirterek, 'Bayburt, Bayburt olalı böyle bir yatırım görmedi.' ifadesini kullandı.

Darbe girişimi gecesi dimdik ayakta duran Bayburtlulara teşekkür eden Eroğlu, 'Bayburt'un yiğit insanları burada nöbet tuttu. En alçak, en hain FETÖ terör örgütüne karşı verdiğiniz kahramanlık destanından dolayı sizleri gönülden tebrik ediyorum. Hain FETÖ terör örgütü Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti, dirayeti, Başbakanlığımızın gösterdiği kararlılık ve bütün milletimizin kahramanlığı sayesinde bertaraf edildi, Allah sizlerden razı olsun.' diye konuştu.

Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye'de çok büyük hizmetlere imza attığını ve daha da atacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Bir kere havayolunu, halkın yolu yaptı. Yolları böldü ama gönülleri birleştirdi. 19 bin kilometre bölünmüş yolla gerçekten destan yazdı. Başbakan olarak da Türkiye'nin inşallah 2023 büyük hedeflerini yakalayacak. Cumhurbaşkanımızın koyduğu büyük bir hedef var, 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile 'hedef 2023, Türkiye hazır', Bayburt çoktan hazır. İnşallah Sayın Başbakanımızın liderliğinde bunu gerçekleştireceğiz. Gençlerin hedefi var. İstanbul'un fethinin 600. yılını 2053 yılında kutlayacağız. O zaman Türkiye çok daha büyüyecek. 2071, Malazgirt destanının yazılmasının bininci yılı, yeni doğacak yavrular kutlayacak. Türkiye'nin yıldızı parlak, 21. asra bu millet mührünü vuracaktır, buna yürekten inanıyoruz.'

- 'Bayburt'u baraj ve göletler diyarı haline getireceğiz'

Bakanlık olarak Türkiye'de çok büyük yatırımlara imza attıklarını belirten Eroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

'Geçmişte 3, 5 baraj yapılınca 'barajlar yapıldı' denirdi ama biz şu ana kadar 320 dev barajı yaparak aziz milletimizin hizmetine sunduk. Ayrıca Bin Günde Bin Gölet sulaması ile dünya rekoruna imza attık. Sulamalar, barajlar, göletler çok önemli. Allah nasip ederse 2019 yılının sonuna kadar 1071 gölet ve sulamasını tamamlayacağız. Eskiden iptidai sulamalar vardı. Sadece 2 milyon hektar alan sulanırken biz bunu 3'e katladık, şu anda 6,2 milyon hektar yani 62 milyon dekarlık arazi sulanıyor. Hedefimiz büyük, inşallah 2019 yılına kadar büyük sulamaları gerçekleştireceğiz.'

Eroğlu, Bayburt'un her zaman istikrardan yana tavır koyduğunu anımsatarak, 'Yüzde 73 oyla 1 Kasım seçimlerinde Bayburt'umuz çok büyük destek verdi. Bayburt'a yapılacak çok büyük yatırımlar var. Bakanlık olarak şu anda yatırımlarda birinci sırada biziz. Önümüzdeki 3 yılı yatırımlarda hamle yılı ilan ettik bakanlığımız açısından. Yılda 8 milyon metreküp içme suyu taşıyacak olan içme suyu tesislerini yaptık. Bayburtlumuz şu anda tertemiz su içiyor.' dedi.

Bayburt'ta 5 baraj inşa ettiklerini anımsatan Eroğlu, 'Daha önce Bayburt'ta ne baraj, ne gölet vardı. Şu anda 5 baraj yaptık, 10 baraj da yapıyoruz. Bugün 9'unun Başbakanımızın uğurlu elleriyle temelini atacağız. 9 gölet inşa ediyoruz, Allah nasip ederse Bayburt tam 24 baraj ve gölete sahip olacak. Bayburt'u baraj ve göletler diyarı haline getireceğiz. 15 sulama tesisinden 10'u yapıldı, 5'i inşa halinde.' diye konuştu.

Eroğlu, Bayburt'ta 28 dereyi ıslah ettiklerini anımsatarak, 6 deredeki çalışmanın ise devam ettiğini söyledi.

Şehrin içinden geçen Çoruh Nehri'ni Bayburt için bir gerdanlık olarak hazırladıklarını belirten Eroğlu, bunun Bayburt'un gerdanlığı olacağını sözlerine ekledi.

Ormancılık açısından Bayburt'un zengin olmadığını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

'Bayburt'ta yüzde 8'lik orman var. Şu ana kadar 5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ormanları artık halka açtık, diyoruz ki her şey millet için. Dolayısıyla devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Gelir getirici bir takım ağaçlandırma yaparak vatandaşa teslim ediyoruz. Bizim anlayışımızda şu var insanı yaşat ki devlet yaşasın. Her şey sizin için inşallah 19 köye gelir getirici orman kuracağız.'

Eroğlu, geçen yıl kenti ziyareti sırasında müjdesini verdiği 24 projenin yarısının bittiğini, geri kalanların ise bu sene biteceğini söyledi.

Bayburt'a yine eli boş gelmediğini belirten Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bizim kültürümüzde var, eli boş gidilmez. Afyon'dan geçseydim size kaymaklı lokum getirecektim ama biz havayolu ile geldik. 308 milyon liralık 38 müjde getirdik. Bayburt'a böylece 1 yılda verdiğimiz müjdelerin sayısı 62, maliyeti 447 milyon lira. Sizin gibi yiğit insanlara bunları yapmak boynumuzun borcudur. Bunlardan 30'u DSİ, 5'i Orman Genel Müdürlüğü, 2'si Doğa Koruma Milli Parklar, 1'ini de Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapacak. 9 baraj, 2 gölet ve 19 dere ıslahı bu müjdelerin içinde var.

Kop Dağı çok önemli, Kop Dağı düşmana geçit vermeyen bir dağ. Dolayısıyla Kop Dağı'nın milli park olması için müracaat ettik, Sayın Başbakanımız da onu imzaladı. Artık sizin de Bayburt'un da bir milli parkı olacak.'

Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bölge illerin vali, milletvekili ve belediye başkanları ile diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA