Marina Eğitim Projesiyle Çocuklar Denizdeki Yaşamı Öğrenecek

D-Marin Kids ve TURMEPA işbirliği ile hayata geçirilen “Marina Eğitimleri” projesi ile çocuklar, denizdeki yaşamı ve denizlerin geleceğini kurtarmayı öğrenecek. Bu kapsamda Didim Balat ve Akköy İlkokulu’nda da eğitimler verilecek.

Marina Eğitim Projesiyle Çocuklar Denizdeki Yaşamı Öğrenecek
Çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen D-Marin Kids ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 22 yıldır hizmet veren TURMEPA, çocuklar için bir araya geldi. D-Marin Kids ve TURMEPA, Dalaman, Bodrum ve Didim’in köyden dönüşen mahallelerindeki ilkokul çocukları için “Marina Eğitimleri” projesine başlıyor.

Okul eğitimleri, mentorlar eşliğinde marina gezileri, proje çalışmaları, yarışma ve ödüllerle dolu bir içerikten oluşuyor. Projenin amacının, eğitimlerin sonunda çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara bakış açısına ışık tutmak ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikirler ve projeler üretmesini sağlamak olduğu belirtildi. D-Marin bünyesinde yer alan Turgutreis, Didim ve Göcek marinalarının bulunduğu yerlerde pilot bölge olarak seçilen okullarda yürütülecek proje ile ilk yıl 300 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Dalaman’da bulunan Şerefler İlkokulu’nda 1 Kasım 2016 tarihinde başlayacak olan proje, toplam 6 köyden dönüşen mahalle okulunu dolaşarak Didim Akköy İlkokulu’nda son bulacak. TURMEPA eğitmenleri, çocuklara denizlerdeki hayatı, ekosistemi, deniz temizliğinin önemini anlatacak ve marina eğitimleri verecek. Eğitimlerin yanında özel oyunlar oynatılarak çocukların eğlenmeleri de sağlanacak.

Çocuklara denizi anlatmanın yanı sıra denizle buluşturmayı da amaçlayan “Marina Eğitimleri” projesi kapsamında D-Marin’lere de ziyaretlerde bulunulacak. D-Marin çalışanlarının mentorluk yapacağı gezide, çocuklar deniz ve marina hayatına dair bilgiler edinecek.

Çocuklara denizi anlatmanın yanı sıra denizle buluşturmayı da amaçlayan “Marina Eğitimleri” projesi kapsamında D-Marin’lere de ziyaretlerde bulunacak. D-Marin çalışanlarının mentorlük yapacağı gezide çocuklar deniz ve marina hayatına dair bilgiler edinecek.
Kaynak: İHA