İZBAN'dan 'Grev' Önlemleri

İZBAN ve Demiryol-İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine, Salı günü grev yapılması yönündeki kararın ardından, İZBAN A.Ş. vatandaşların mağdur olmaması için alınacak önlemleri açıkladı.

İzmir’de kent içi ulaşımda önemli bir role sahip olan İZBAN’da toplu sözleşme görüşmeleri tıkanmasının ardından, Demiryol-İş Sendikasından 8 Kasım Salı günü grev yapılacağı açıklanırken, İZBAN A.Ş. tarafından da grev süresince bir takım önlemler alma kararı verildi.

İZBAN A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İZBAN A.Ş. ile Demiryol-İş Sendikası arasında devam eden 3. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, kurumumuzun tüm uzlaşma çabalarımıza karşın; sendika, tekliflerimizi reddetmiştir. Bu nedenle toplu iş sözleşmesi imzalanamamış ve sendika, 8 Kasım 2016 Salı günü grev yapılması yönünde karar almıştır” denildi.

“Kurumumuzun toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki teklifi, enflasyon rakamı ile memurlar ve kamu işçilerine yapılan ücret artışının çok üzerindedir” şeklinde devam eden açıklamada, “Ancak sendika tarafından bu teklifimiz kabul edilmeyerek grev yapılması yönünde ısrar edilmiştir. 7 Kasım 2016 Pazartesi akşamına kadar sendikanın bu ısrarından vazgeçmemesi durumunda, yolcularımızın mağduriyetini en aza indirmek amacıyla, kamuoyuna aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması zarureti oluşmuştur.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi, grev süresince elindeki tüm imkanları seferber ederek İZBAN güzergahındaki ESHOT ve İZULAŞ otobüs seferlerini artıracaktır.

- İZDENİZ’e bağlı vapur seferleri artırılacaktır.

- Özel araçlarını kullanmayı tercih edecek yolcularımızın da, oluşabilecek trafik yoğunluğunu göze alarak erken saatte yola çıkmaları faydalı olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Yapılan ücret artışının, yolcuların bilet ücretlerini makul tutabilmek ve İZBAN A.Ş.’nin devam eden yeni tren seti alımı ile Selçuk hattının açılmasına yönelik yeni yatırımları dikkate alarak ve tüm şartları zorlayarak hesaplandığı ifade edilen açıklamada, “Artış oranının Demiryolu-İş Sendikası tarafından sağduyulu hareket edilip kabul edilmesini, kentimizi ve çalışanlarımızı olumsuz yönde etkileyecek grev kararından ise bir an önce vazgeçmesini temenni eder, İzmir kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.
Kaynak: İHA