'Hayat Kurtarmak İçin Yarıştayız' Etkinliği

Medicana Çamlıca Hastanesi Genel Müdürü Kaya: 'Türkiye'de yaklaşık 30 bine yakın organ nakli bekleyen, organ bağışı bekleyen hasta var. Maalesef bunların her yıl yüzde 10'unu organ bağışı olmadığı için kaybediyoruz. O yüzden organ bağışına dikkat çekmek için, bir gün hepimizin buna ihtiyacı olduğunu düşünerek böyle bir etkinlik yapıyoruz'

Medicana Hastanelerince organ bağışına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Hayat Kurtarmak İçin Yarıştayız' etkinliği Caddebostan Sahili'nde gerçekleştirildi.

Medicana Çamlıca Hastanesi Genel Müdürü Murat Kaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle organ bağışına dikkat çekmek için 'Hayat Kurtarmak İçin Yarıştayız' etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

Kaya, 'Türkiye'de yaklaşık 30 bine yakın organ nakli bekleyen, organ bağışı bekleyen hasta var. Maalesef bunların her yıl yüzde 10'unu organ bağışı olmadığı için kaybediyoruz. O yüzden organ bağışına dikkat çekmek için, bir gün hepimizin buna ihtiyacı olduğunu düşünerek böyle bir etkinlik yapıyoruz.' dedi.

Kaya, ayrıca bu etkinliğe destek veren İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kadıköy Belediyesi'ne de teşekkür etti.

Açıklamanın ardından etkinliğe katılanlar, Caddebostan ışıklardan start alarak 5 kilometrelik parkurda koştu. Koşuya katılanlara madalya verildi.
Kaynak: AA