Burhaniye'de Üniversiteliler İçin Kariyer Semineri

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimer Yüksokokulu, Bankacılık-Finans bölümü ile Uluslararası Ticaret bölümü öğrencilerine yönelik kariyer semineri düzenlendi. Okulun Toplantı Salonu’ndaki seminere, Balıkesir Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) denetmenlerinden Yusuf Çiçek, Kerem Çalışkan ve Ozan Hamarat konuşmacı olarak katıldı.

Burhaniye'de Üniversiteliler İçin Kariyer Semineri
Balıkesir Üniversitesine bağlı Burhaniye Meslek Yüksokulu çok sayıdaki toplantıya ev sahipliği yaparken, öğrenciler değişik konularda bilgilendiriliyor. Okulda düzenlenen kariyer semineride yoğun ilgi gördü. Konferansa, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, Burhaniye Sosyal Güvenlik Merkez Müdürüi Canan Aldağ, Öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerde, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü ile Uluslararası Ticaret Bölümünde öğrenim gören öğrencilerin kariyer yapma olanaklarının bulunduğu, sosyal güvenlik kurumu yetkilileri, meslekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Konferansa katılan SGK denetmenleri tarafından, mesleğe girişte öğrencilerin sahip olması gereken yeterlilikler hakkında bilgiler verildi.

Kamu kurumlarında A grup kariyer, mesleklerin neden tercih edilmesi ile ilgili öğrencilere paylaşımda bulunuldu. Bununla birlikte, SGK denetmenleri meslek hayatındaki tecrübeleri öğrencilerle paylaşarak, başarılı olmaları için neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, katılımcılara teşekkür ederken, ”Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak Turizm ve Otel İşletmeciliği, Bankacılık ve Finans ile Uluslararası Ticaret olmak üzere üç bölüm aktif olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir. Birbirinden farklı bu üç bölümde okuyan öğrenciler için, konusunda yetkin kişileri, okulumuza davet ederek öğrencilere kariyer planlamasında faydalı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. M. Oğuzhan İlban, katılımcılara teşekkür belgelerini takdim ederken, topluca hatıra fotoğrafı da çekildi.
Kaynak: İHA