BESOB Başkanlar Kurulu Afyonkarahisar'da Toplandı

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanlar Kurulu Toplantısı ile eğitim semineri Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki bir otelde yapıldı.

BESOB Başkanı Recep Kalkan'ın başkanlık ettiği toplantıda, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanundaki vergi uygulamaları, sicil uygulamalarındaki yeni düzenlemeler, yeni uygulamaya girecek olan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ve oda aidatlarının yapılandırılması konuları görüşüldü.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan BESOB Başkanı Recep Kalkan, her yıl düzenli olarak yaptıkları BESOB Başkanlar Kurulu ve genel sekreterler eğitim toplantılarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda hem durum değerlendirmesi yaptıklarını hem de önümüzdeki yılın çalışmalarını planladıklarını anlatan Kalkan, 'Esnafımızın durumunu değerlendirdik. Buna göre arkadaşlarımıza ilgili konuları, yapılacak işlemleri söyledik, yapacaklarımızı anlattık. Bundan sonra da önümüzdeki döneme yönelik bazı hazırlıkları tamamlayacağız.' açıklamasında bulundu.

Yoğun bir çalışma dönemini başarıyla tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Kalkan, BESOB'da yeni bir yapılanma gerçekleştirdiklerini, bunun sonucunda kayıtlı esnaf sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi. Kalkan, 'Birliğe kayıtlı esnaf sayısı giderek artıyor. Geçen yıl 10 binin altında olan sayı bugün itibarıyla 10 bin 200'e çıktı.' dedi.

Kaynak: AA