Bayrampaşa Deresi Islah Ediliyor

Kars’ta uzun yıllar el vurulmayan ve etrafa yaydığı pis kokuyla vatandaşları rahatsız eden Bayrampaşa Deresi ıslah ediliyor.

Bayrampaşa Deresi Islah Ediliyor
Vali Hüseyin Atak Bulvarı’ndan başlayan ıslah çalışmaları Evliya Cami önünde son bulacak. Kars Valisi Rahmi Doğan’ın yakından takip ettiği ıslah çalışmaları Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü’nce yapılıyor.

Kars’ta yıllarca ihmal edilen Bayrampaşa Deresi özellikle yaz aylarında etrafa yaydığı pis kokuyla vatandaşları rahatsız ediyor. İçerisine çöpte atılan dere, yapılan ıslah çalışmasıyla pis görünümünden kurtulacak.

Bayrampaşa Deresi’nde yapılan ıslah çalışmalarını memnuniyet yarattığını ifade eden vatandaşlar, “Yıllarca dere etrafa pis koku yaydı. Yazın kapı ve pencerelerimizi açamıyorduk. İçeri koku geliyordu. Çoluk çocuğumuz hastalanıyordu. Derenin temizlenmesi bizleri son derece memnun etti. Islah çalışmalarında emeği olanlara teşekkür ederiz” dediler.

Bayrampaşa Deresi’nin ıslah edildikten sonra korunması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Dere temizleniyor. Etrafına duvar örülüyor. Bizlerde vatandaşlar olarak bundan sonra dereye çöplerimizi atmamalıyız. Burada duyarlı herkese görev düşüyor. Derenin temizlenmesi tabi ki önemli ama asıl önemli olan temizlenmekten sonra korunmasıdır” diye konuştular.

Öte yandan DSİ 24. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar havaların soğuk olmasına rağmen devam ediyor. İçerisi temizlenen derenin etrafına duvar örülüyor. Zemine ise beton atılacak. Derenin temizlendikten son Evliya Cami önünde Vali Hüseyin Atak Bulvarı’na kadar üzerinin kapatılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA