Başkan Pınarbaşı Fırat'ın Avantajlarını Turizme Kazandırıyor

Türkiye sınırları içinde kalan kısmı bin 263 kilometre olan Fırat Nehrinin Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinden geçen bölümü, Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın hazırlattığı projeler ile ekonomiye kazandırılıyor.

Başkan Pınarbaşı Fırat'ın Avantajlarını Turizme Kazandırıyor
Fırat Nehrinin tüm güzelliklerini ilçe halkının hizmetine sunmak için birçok proje geliştiren Belediye Başkanı Pınarbaşı’nın gündeminde bu kez 5 yıldızlı otel var. Sahil projesiyle kentin çehresini değiştiren ve bu projenin 3. etap çalışmaları için de tüm hazırlıklarını tamamlayan Pınarbaşı, ilçeye ilk kez 5 yıldızlı bir otel kazandırmak için kolları sıvadı. Güneybatı Asya’nın en uzun ırmağı olan Fırat’ın Birecik’ten geçen bölümünün her karışını değerlendirme çabasında olan Pınarbaşı, ilçenin turizmden aldığı payı artırmak ve marka kent oluşturmak için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor.

“Turistin konaklaması şart”

Tarihi ve doğal güzellikleri en önemli değerleri olan Birecik’in turizm kozunu değerlendirmede otel gibi önemli bir eksiği bulunduğuna dikkati çeken Pınarbaşı, “Burada büyük alışveriş merkezlerimiz yok. Gelen turist konaklamadan giderse para bırakmaz. Bu nedenle turisti uzun süre burada konaklatmak için 5 yıldızlı otel olmazsa olmazımızdır. Aksi takdirde turist gezer, görür ve gider” dedi.

Bir turistin para bırakması için konaklama yapmasının şart olduğuna işaret eden Pınarbaşı, Günübirlik ziyaretler turizmden pay almamızda yeterli olmaz. Düşünün Fırat Nehrinin kenarında 5 yıldızlı bir otel var. Yeşil bir doğa içindeki bu otelin tam karşısından tarihi Birecik Kalemiz, yine Birecik Köprümüz görünsün. Yine yeşiller içinde ahşap kamelyalarla donatılmış Sahil Park projemize nazır olsun bu otel. Kentin ihtişamının Fırat’ın sularına o muhteşem yansımasını izlemeye doyum olur mu? Turistler, kentin merkezinde taş duvarlar arasındaki yıldızlı otelde mi kalmak ister yoksa doğa ile iç içe Fırat’ın muhteşem manzarasında mı kalmak ister? Biz bu projeyi hayata geçirdiğimizde sadece yabancı turistlerin değil, yerli turistlerin de çekim merkezi olacağız. Gaziantep, Şanlıurfa, Halfeti ya da Nizip’e gelen turistler Birecik’te konaklayacaklar. Hatta sadece hafta sonlarını geçirmek için buraya binlerce insan akın edecek” dedi.

Birecik, turizmde marka olacak”

Kentin kenarından geçen Fırat’ın avantajlarını değerlendirmek için yola çıktıklarını ifade eden Pınarbaşı, “Kafeler, restoranlar, spor sahaları, yürüyüş parkurları ile renklenen sahil projemiz artık yeterli gelmiyor. Üçüncü etaba başlama nedenimiz de budur. İlçemize bir de otel kazandırdığımızda tam bir eğlence dinlenme konsepti oluşturulmuş olacak. Yüzme havuzuyla mimarisiyle ilçemizin güzelliğine yakışır olacak bu proje, turizmden pay almamıza büyük katkı sunacak” diye konuştu.

Başkan Pınarbaşı, nihai hedeflerinin Birecik’i her türlü turistik donanımla Bodrum, Çeşme ya da Kuşadası gibi marka haline getirmek olduğunu belirtti.

Otel projesi için Fırat sahilinde 57 dönümlük uygun bir alan bulunduğunu vurgulayan Başkan Pınarbaşı, projeyi yap-işlet-devret modeli ile en kısa sürede hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA