Bandırma Kapalı Pazar Yeri Ve Yaşam Alanı Törenle Açıldı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapımına 2014 yılında başlanan ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı Kompleksi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı törenle açıldı.

Bandırma Kapalı Pazar Yeri Ve Yaşam Alanı Törenle Açıldı
Sabah saatlerinde Bandırma’nın Kuşcenneti Mahallesi’nde bulunan A Sınıfı Diplomalı Kuşcenneti Milli Parkı’nı ziyaret ederek Bandırma temaslarına başlayan Büyükerşen, daha sonra Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı Kompleksindeki törene katıldı.

Açılış törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı, Ahmet Akın, Namık Havutça, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bolu Kıbrısçık Belediye Başkanı Doğan Dağ, önceki dönem Belediye Başkanı Sedat Pekel, Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Belediye Meclis üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Muhtarlar, Esnaf Odalarının başkanları, çok sayıda yönetici ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza: “Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı’mızın açılışını siz Bandırmalıların huzurunda bugün itibari ile gerçekleştiriyoruz. Kapalı Pazar yerimiz gördüğünüz gibi sadece bir pazar yeri değil aynı zamanda bir yaşam alanı mağazalarıyla, çocuk oyun parkı, düğün salonu, çevresinde bulunan kamelya ve yeşil alanlarıyla birlikte Bandırmaya Belediyecilik alanında bugüne kadar yapılmış en büyük proje. Yatırımlarımız sadece Pazar yeri ile sınırlı kalmayacak ben buradan vatandaşlarımıza ve sevgili hemşerilerime bir müjdeyi daha vermek istiyorum. 2017 yılı itibari ile başlayacağımız ilk projeler Cin Çukuru Projesi ve bandırmamızın en büyük eksiği olan yüzme havuzu ve kapalı spor salonu projeleridir. Ben buradan açılışımıza katılan başta Yılmaz Büyükerşen Hocamız olmak üzere tüm herkese ve siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından toplu kurdela kesimi ile tören son buldu. Törenin ardından başlayan Onur Akın Konserini de 5 bine yakın vatandaş takip etti. Törenin ardından Bandırma Belediyesi tarafından restore edilerek Kültür Merkezi haline getirilen Eski Elektrik Santralini ziyaret eden Büyükerşen ve beraberindeki protokol üyeleri son olarak da Bandırma Ticaret Borsasını ziyaret etti. Borsa’da Elektronik Satış Salonu’nu inceleyen Büyükerşen, burada sembolik olarak buğday alım satımı yaptı. Büyükerşen "Bandırma bir çok ilden daha gelişmiş bir şehir. Belediye Başkanımızın projelerini çok beğendim. Hatta açılışını yaptığımız Pazar Yeri ve Yaşam Alanı projesini kıskandım diyebilirim. Biraz da biz Bandırma’dan bu projeleri örnek alacağız herhalde" dedi.

Büyükerşen daha sonra deniz otobüsü ile İstanbul’a hareket etti.
Kaynak: İHA