Atatürk Havalimanında Şüpheli Şahıslara Müdahale

Dur ihtarına uymayan ve kaçmaya çalışan motosikletteki iki kişi kovalama sonucunda yakalandı Polisin durdurmak için havaya ateş açtığı ve sonrasında gözaltına aldığı şüphelilerin üzerinden herhangi bir suç unsuru çıkmadı.

Atatürk Havalimanı’nda polisin dur ihtarına uymayan ve kaçmaya çalışan motosikletteki iki kişi, kovalama sonucunda yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, polis, gece saatlerinde Atatürk Havalimanı ana giriş kapısına gelen, üzerinde iki kişinin bulunduğu motosikleti durdurmak istedi. Polis, dur ihtarına uymayan motosikletin arkasından ateş açarken, motosiklet havalimanı iç hatlar geliş yönüne doğru devam etti.

Motosikleti orada bırakarak kaçmaya çalışan iki şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinden herhangi bir suç unsuru çıkmadı. Şüphelilerin birinin hırsızlıktan suç kaydı bulunduğu ve alkollü oldukları öğrenildi.

Bu arada motosiklet üzerinde bulunan ve fünye ile patlatılan çanta, boş çıktı. Bir süre giriş çıkışa kapatılan havalimanında giriş çıkışlar çantanın patlatılması sonucu normale döndü.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bu gece Atatürk Havalimanı’nda dur ikazına uymayan motosikletli iki kişi polisimizce havaya ateş edilmek suretiyle durdurularak yakalanmıştır. İlk incelemede şahısların üzerinde herhangi bir silah veya patlayıcı madde bulunmamıştır. Havalimanı yolcu giriş ve çıkışlarına açıktır. Vatandaşlarımızın bunun dışındaki bilgilere itibar etmemelerini rica ediyorum.”

Kaynak: AA