Aleviler Dayanışma Gecesinde Buluştu

İZMİR – “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” şiarıyla Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi geniş katılımlı Geleneksel Birlik ve Dayanışma Yemeği düzenledi.

Aleviler Dayanışma Gecesinde Buluştu
Aliağa’da bir restoranda düzenlenen Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi’nin dayanışma gecesi, yerel sanatçılar Ali Musa Tunç ve Serkan Ali Özçekiç’in ezgileriyle başladı.

Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in vatandaşları selamlamasının ardından Kenan Coşkun ve saz arkadaşları da türkü ve ezgileriyle geceyi şenlendirdi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, CHP Belediye Meclis Üyeleri Bahar Deniz ile Erol Güngör ile ilçe kadın ve gençlik kollarının yanı sıra çeşitli ilçelerdeki alevi derneklerinin temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de geceye katılanlar arasındaydı.

Radyo Sahil Haber Müdürü Ediz Öztürk tarafından sunulan açık artırmada satılan saz, Emin Gürkan tarafından alınırken, Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar’ı temsil eden kılıç ise iş adamı ve siyasetçi Tamer Karaman’da kaldı.

Eğitime katkı amacıyla çok sayıda katılımcının da bağışlarda bulunduğu gece geç saatlere kadar devam etti.
Kaynak: İHA