YENİMEK Kursiyerlerinden Sonbahar Konseri

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’nda (YENİMEK) eğitim gören kursiyerlerden oluşan Meydan Türk Sanat Müziği Korosu sonbahar konseri düzenledi.

YENİMEK Kursiyerlerinden Sonbahar Konseri
Koro Şefi Derya Bozkurt Uğurlu yönetiminde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konseri, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Yenimahalleliler hep birlikte izledi.

YENİMEK kurslarının hem halk müziğinde hem sanat müziğinde birbirinden başarılı etkinliklere imza attığını ifade eden Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ne yazık ki acı ve karanlık günler yaşıyoruz. Bu karanlık günler böyle devam edemez. Biz buna alışmayacağız. Müziğin, dostluğun, komşuluğun, arkadaşlığın katkısıyla ve dayanışmasıyla bu kara günlerden çıkıp aydınlığa doğru yürüyeceğiz. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal’in cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Kardeşliğimizi de bölünmez bütünlüğümüzü de koruyacağız” dedi.

21 sanat eseri hep birlikte seslendirildi

Rast, Uşşak, Hicaz, Segah ve Hüzzam makamında 21 şarkının seslendirildiği konserde, Yine bir gül-nihal, Ağlama değmez hayat, Mehtaplı gecelerde hep seni andım gibi sanat müziğinin birbirinden güzel besteleri art arda seslendirildi. Konuklarında şarkılara eşlik etmesiyle Birlikte salondaki coşku ikiye katlandı.
Kaynak: İHA