Üsküdar'daki Antika Fuarı Sona Erdi

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Antika Fuarı sona erdi. Kapanışta konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bu güzel faaliyet inşallah bundan sonra bir gelenek haline dönüşerek devam edecektir " dedi.

Üsküdar'daki Antika Fuarı Sona Erdi
Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Üsküdar Antika Fuarı’nın kapanış programı gerçekleşti. 27 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Sahili’nde düzenlenen fuarın kapanışı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımı ile gerçekleşti. Kapanış için fuar alanına gelen Türkmen, antikacıların stantlarını gezerek antikalar hakkında bilgi aldı. Kapanış programında konuşma yapan Türkmen, “Üsküdar’ın köklerinde, Üsküdar’ın geçmişinde böyle güzel eserleri görmek, izlemek, sergilemek, bunlardan ders almak, bunları geleceğe taşımak adına çok güzel bir faaliyet olduğunu düşünüyorum bu antika fuarının. Ve ilk kez düzenlenen bir fuar. Elbette ki eksiğimiz, elbette ki bir takım yanlışımız olabilir. Ama şu bir gerçek ki bu güzel faaliyet inşallah bundan sonra bir gelenek haline dönüşerek devam edecektir” diye konuştu.

“Üsküdar’da nefes alan, Üsküdar’a nefes vermeli”

"Üsküdar’da bir sloganımız var" diyen Türkmen, “Üsküdar’da nefes alan, Üsküdar’a nefes vermeli. Gerçekten bu şehirde nefes alıyoruz. Öyleyse bu güzel şehre nefes vermeliyiz.Ve, bu verdiğimiz nefes eğer bir kültür adına, bir geleneği yaşatma adına, gençlerle, geçmişle geleceği buluşturma adına ise çok daha anlamlı, çok daha şifalı bir nefes demektir. İşte Antikacılar Fuarı da bunun bir örneğidir” dedi.

Konuşması sonrasında ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, fuarın organizasyonunda kendilerine yardımcı olan Antikacı Abdül Baki Şimşek’e plaket takdiminde bulundu. Şimşek de Başkan Türkmen’e antika bir telefon hediye ederek teşekkür etti.
Kaynak: İHA