Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması

'Denizciliğin olmazsa olmaz taraflarından biri olarak ekip ruhu ile çalışırsak elbette ki başarılı oluruz'.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Denizciliğin olmazsa olmaz taraflarından biri olarak ekip ruhu ile çalışırsak elbette ki başarılı oluruz.' dedi.

Dünya Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından her yıl bir ülkede düzenlenen ve bu sene Türkiye'de gerçekleştirilen 'IMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği'nin kapanış töreninde konuşan Bakan Arslan, iki gündür çok başarılı bir çalışma yapıldığını belirterek, etkinlikte sektörün geleceği, beklentiler, yapılabilecekler ve yapılmak istenenlerin konuşulduğunu kaydetti.

Arslan, IMO Genel Sekterliği başta olmak üzere tüm çalışanlarına, Türkiye'deki sektör temsilcilerine, akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

Bakanlığın Müsteşar Yardımcısı Vekili Suat Hayri Aka başta olmak üzere bakanlıktaki çalışma arkadaşlarını sahneye davet eden Bakan Arslan, şunları dile getirdi:

'Eğer ekibiniz ile birlikte çalışırsanız, el ele verirseniz olumlu sonuçlar almanız kaçılmaz. Değerli başbakanımız bana dostlar bıraktı, böyle bir avantajım var. Ekip ruhuna inanan biri olarak ekip arkadaşlarımı yanımda görmek isterim. IMO Genel Sekreteri'nin verdiği plaketi onlar adına almış olayım. Denizciliğin olmazsa olmaz taraflarından biri olarak ekip ruhu ile çalışırsak elbette ki Türkiye'de başarılı oluruz ama bütün ülkelerle IMO şemsiyesi altında bu sektör adına başarılı oluruz.'

Arslan, yan etkinliğin bayrağını denizci bir ülkeye devrettiklerini anlatarak, 'Eminim ki onlarda bir yıllık periyotta yapacakları çalışmalar ve etkinlikle IMO'ya sektöre katkıda bulunacaktır. Onlara da inancımı ifade etmek istiyorum.' dedi.

Panama Denizcilik Bakanı Jorge Barakat Pitty ise Türkiye'de başarılı bir yan etkinliğin gerçekleştirildiğini belirterek, gelecek yıl herkesi Panama'ya beklediğini söyledi.

Bakan Arslan, bu yıl Türkiye'de gerçekleştirilen IMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği bayrağını Bakan Pitty'e teslim etti.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ise Türkiye'nin, İstanbul'un denizcilerinin ne kadar ilgili ve istekli olduğunu gördüğünü dile getirdi.

Lim, bu etkinliğin, en başarılı yan etkinlik programlarından biri olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA