Türkmen Köyü Sakinleri, 8 Yıldır Kapalı Olan Camilerine İmam İstiyor

Çanakkale’de merkeze bağlı Erenköy’de bulanan caminin yaklaşık 8 yıldır imamı yok. Caminin ve çevresinin bakımsız hali ise içleri acıttı.

Türkmen Köyü Sakinleri, 8 Yıldır Kapalı Olan Camilerine İmam İstiyor
Erenköy’ün 70 haneli Yenimahalle’sindeki camide uzun yıllardır imam bulunmuyor. Yıllardır ibadete kapalı olan caminin ve çevresi ise bakımsız bir halde. Köy kahvecisi Aşır Sayyar, “Yıllardır camimizin hali içler acısı. Kahveye gelen yetkililere de defalarca anlattım. Bu cami yol kenarında. Buraya ibadet etmek için gelen bir sürü insan var. Belki burası Türkmen köyü, ama yola sıfır bu cami. Gelen insanlar ibadetini yapmak istiyor ve buradan kızgın bir şekilde dönüp gidiyor. ‘Bu caminin hali ne?’ diye tepkilerini gösteriyorlar. Ben yetkililere sesleniyorum, bu cami burada olduğu müddetçe bu insanların ibadet etmeye hakkı var. Müftülükten imam talep ediyoruz. Çünkü köyümüzün adı lekeleniyor. Bu cami Allah’ın evidir. Çocuklar birkaç tane camını kırmışlar, taktırdık. Bir imam olmadığı için virane bir şekilde kaldı. Yetkililere sesleniyorum, bu caminin ibadete açılması için bize yardımcı olurlarsa seviniriz” diye konuştu.

Köy sakinlerinden Yılmaz Tez ise, “Burası tamamen Türkmen köyü. Türkmenler haricinde hiçbir kimse yaşamıyor. Camimiz 7-8 seneden beri imamsız. İmam gelmeyince de cami viraneye döndü” dedi.

MÜFTÜLÜKTEN AÇIKLAMA

Çanakkale Müftü Yardımcısı İbrahim Sezgin, “Köylü veya muhtarın bu konuyla ilgili talepleri olup olmadığını bilmiyorum. Ama ihtiyaç varsa, lojmanı ve cemaati varsa, elbette ki devletimiz oraya bir imam tayin eder. Çanakkale’ye şu anda 65 imam tayin edildi. Ama bizde boş kadro 130 tane. 65’i boş. Böyle durumlarda ihtiyaç oranı fazla olan yerlere öncelik veriliyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA