'Türkiye Şehitlerini Anıyor' Etkinliği

Genelkurmay Başkanlığınca Kıbrıs Barış Harekatı şehitlerinden Piyade Er Ahmet Yıldız ve Kurtuluş Savaşı şehitlerinden Piyade Er Mehmet için anma töreni düzenlendi.

Genelkurmay Başkanlığınca düzenlenen 'Türkiye Şehitlerini Anıyor' etkinliğinde, Kıbrıs Barış Harekatı şehitlerinden Piyade Er Ahmet Yıldız ve Kurtuluş Savaşı şehitlerinden Piyade Er Mehmet anıldı.

İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında 2 Kasım'da 'Türkiye Şehitlerini Anıyor' etkinliği düzenlendi.

Albay Erhan Altunok'un sunumuyla gerçekleştirilen törende, şehit yakınları ve gaziler de hazır bulundu.

Altunok, şehitlerin kahramanlıklarından bahsederek, 'Para ile mal mülk sahibi olmak mümkündür, olabilirsiniz ama para ile kahraman olamazsınız. Kahramanlığı para ile satın alamazsınız. Bir değerin, bir kıymetin nasıl kazanıldığını bilmeyenler ya da o kıymete hazırdan konanlar onu korumaktan da acizdirler. Ve onlar kahraman olamazlar. Bu cennet vatan bize bir nimettir ve o kahramanların da emanetidir. Bu nimetin kadir kıymetini bilmek gerek.' ifadelerini kullandı.

Altunok, şehitlerin öz geçmişini okurken törene katılan şehit yakınları ve davetliler göz yaşlarına hakim olamadı.

Şehit Yıldız'ın ağabeyi Halis Yıldız, 'Vatana bir şehit verdik. Vatan, millet sağ olsun, Türk Silahlı Kuvvetleri sağ olsun' diye konuştu.

Piyade Er Mehmet'in torunu Mehmet Yılmaz da adını taşıdığı dedesiyle gurur duyduğunu söyledi. İki çocuğu olduğunu belirten Yılmaz, çocuklarının da bu gurur taşıdığını dile getirdi.

Törene misafir olarak katılan Masataka Kobayashi ise 'Ben burada 5 buçuk senedir yaşayan bir Japonum bu törende duyduğum hikayelerden çok duygulandım. Tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkumdur.' diye konuştu.

Bir başka Japon misafir Nanao Kokufu ise 'Albayın konuşmasından ben çok duygulandım, çok ağladım. Ama inanıyorum ki Türkiye hiç bir zaman bölünmez. Allah katında hiç bir zaman şehitler ölmez. Şehitlerin ruhları şad, mekanları cennet olsun, Atatürk'ün bir sözünü çok seviyorum, Yurtta sulh, cihanda sulh.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA