Tunceli'deki Teröristlere Yönelik Hava Harekatı

Valilik: 'Etkisiz hale getirilen teröristler arasında bölücü terör örgütünün sözde 'Erzurum Eyalet Sorumlusu' İsa Serhat kod adlı İsa Teres'in de bulunduğu tespit edilmiştir'.

Tunceli'de teröristlere yönelik hava destekli operasyonda, terör örgütünün sözde 'Erzurum Eyalet Sorumlusu' İsa Serhat kod adlı İsa Teres'in etkisiz hale getirildiği, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 3 Kasım'da, Pülümür ilçesi Kızılmescit Vadisi Çatan Mahallesi ile Uzundere Mahallesi arasında kalan bölgede güvenlik güçlerince İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yapılan keşif ve gözetleme faaliyetinde tespit edilen bir grup teröristin etkisiz hale getirilmesi amacıyla saat 16.30 ve 20.00 sıralarında iki kez hava harekatı düzenlendiği anımsatıldı.

Terörist grubun tahmini kaçış güzergahlarının iki F-16 savaş uçağı ile bombalandığı, kobra helikopterleriyle de yoğun ateş altına alındığı hatırlatılan açıklamada, bu hava harekatı sonrası bölgeye takviye birliklerin sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonlar sonrası bölgedeki arama tarama faaliyeti yapıldığı kaydedilerek, 'Etkisiz hale getirilen teröristler arasında bölücü terör örgütünün sözde 'Erzurum Eyalet Sorumlusu' İsa Serhat kod adlı İsa Teres'in de bulunduğu tespit edilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist cesetleri devlet hastanesine getirilmiş, cumhuriyet savcısının ön otopsi işlemine müteakip Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir.' ifadelerine yer verildi.

Bölgedeki aramalarda 3 M-16 piyade tüfeği, 2 BKC makine tüfeği, 4 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 parçalanmış silah üstü termal, 19 el bombası, 12 M-16 silahına ait şarjör, 22 kalaşnikof şarjörü, bin 202 fişek, 352 BKC makineli tüfek fişeği, 1 adet 32 gigabayt hafıza kartı, 2 sırt çantası, 63 kitap ve doküman, 35 kütüklük, 9 palaska, 136 pil ve 1 şemsiye ele geçirildiği belirtilen açıklamada, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara devam edildiği vurgulandı.
Kaynak: AA