Suç ortakları iş başında

Adaletin çağrısına uymayan HDP’ye operasyon düzenlendi. Eşbaşkanların da aralarında olduğu 15 vekil gözaltına alındı, ihanet odakları harekete geçti. HDP'nin sırtını dayadığı terör örgütü Diyarbakır’da bomba patlattı, ardından Avrupa, HDP'ye destek için art arda kınama yayınladı.

Suç ortakları iş başında
Suç ortakları iş başında
Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıkları'nın yürüttüğü terör soruşturmaları kapsamında tüm çağrılara rağmen ifadeye gitmeyen HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 12 milletvekili gözaltına alındı. Yurtdışına kaçan Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiği bildirildi.

BAŞKANLAR TUTUKLANDI


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 01.00 sıralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı gözaltına almak üzere merkez Kayapınar İlçesi'ndeki konutuna geldi. Demirtaş kendisini savcılığa ifade vermesi için davet eden polislere kapıyı açmadı. Bunun üzerine Demirtaş gözaltına alındı. Sabahın erken saatlerinde avukatıyla adliyeye çıkarılan Demirtaş isnat edilen suçlara dair savcının sorularına yanıt vermek istemedi, sadece kısa bir beyanatta bulunacağını söyledi. Savcılık sorgusunun ardından Demirtaş sev edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Ankara'da gözaltına alınan ve Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP Başkanvekili İdris Baluken çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sebahat Tuncel ve 9 kişi gözaltında

Mahkemeye sevk edilen HDP'li milletvekilleri Selma Irmak, Ferhat Encü, Gülser Yıldırım, Leyla Birlik, Nursel Aydoğan tutuklandı. Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir ile Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Protestolar sırasında DBP Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile 9 vekil de gözaltına alındı.

'Arka bahçe'de büyük panik

Terör operasyonu sürerken HDP'nin Kandil'den sonraki en büyük destekçisi dış mihraklar da düğmeye bastı. İşte madde madde ihanet açıklamaları:

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, HDP operasyonunun ardından büyük endişe duyduklarını belirterek AB üyesi ülkelerin Ankara'daki büyükelçilerini toplantıya çağırdıklarını açıkladı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, 'Türkiye hoşgörülebilir seviyenin ilerisine geçebilir' değerlendirmesinde bulundu.

AP Başkanı Martin Schulz, 'Bugünkü gözaltılar, Türkiye'deki siyasal çoğulculukla ilgili korkunç bir işaret' ifadelerini kullanırken Türkiye Raportörü Kati Piri 'Türkiye için yine çok kötü haber' yorumunu yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ankara'daki Büyükelçilik Maslahatgüzarı'nı son gelişmeleri değerlendirmek üzere geri çağırdı.

Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Bakanı Maria Böhmer, HDP'yi ziyaret etti.

Savcılıktan terör dersi


Belçika Federal Savcılığı, PKK'nın 'silahlı mücadele kapsamında olduğu için terör suçu oluşturamayacağı' yönündeki karara itiraz etti. Kabul edilirse PKK'nın Avrupa'daki yöneticileri Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 36 kişi terör suçlarından yargılanabilecek.

Müttefikliği hatırladı!


ABD'nin Ankara Büyükelçiği, Twitter'dan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tom Malinowski'nin İngilizce attığı tweet'in Türkçe yayımlad: Türk hükümetinin HDP liderlerini ve diğer milletvekillerini tutuklayıp internete erişimi engellemesi, dost ve müttefik olarak bizi derinden rahatsız etti.

Terörist cenazesinde!

İşte hainlik karnesi

Selahattin Demirtaş: Kobani bahanesiyle 6-7 Ekim olaylarında halkı sokağa çağırdı. Bu olaylar 50 canın hayatına mal oldu. PKK'lı terörist cenazesine katılmayan vekil hakkında işlem yapacağını açıkladı. Batı'ya PKK'nın terör örgütü olmadığını söyledi.

Figen Yüksekdağ:
PKK'nın Suriye uzantıları olan terör örgütüne sırtlarını dayadıklarını söyledi. Yüksekdağ, 'Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz' dedi. Yüksekdağ her konuşmasında PKK propagandası yaparken Türk halkını sürekli tehdit etti.

Sırrı Süreyya Önder


Kaleşnikof ve Öcalan posterinin önünde bildiri okudu. PKK propagandası yaptı.

Faysal Sarıyıldız

PKK'ya silah kuryeliği yaparken suçüstü yakalandı. Dokunulmazlık zırhından faydalanıp kaçtı.

Tuba Hezer


22 Şubat 2016'da, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombacı teröristin taziyesine katılan Hezer büyük tepki çekmişti.

50 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Halkı ölüme çağırdılar

Eşbaşkanlar 6-8 Ekim olaylarında halkı sokağa çağırıp 50 kişinin ölümüne neden olmakla suçlanıyor.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 4 vekilinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında yaşanan olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları belirtildi. HDP'li 15 milletvekili hakkında sözde özerklik ilanı yapılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.

‘HUKUKU TANIMAYIZ'

Soruşturma kapsamında gözaltıların yaşanmasına gelinen süreci Demirtaş kendi ağzıyla ilan etmişti. Tüm liderler ve siyasi isimler savcılara yasalara uyup ifade verirken Demirtaş 'Kendi ayağımızla gitmeyeceğiz. İfademizi almak isteyenler bizi zorla götürecekler. Şimdiden hakim ve savcılara söylüyorum hazırlık yapsınlar. Ya tutuklama ya yakalama ya da zorla getirilme' ifadelerini kullanmıştı.

SUÇ İŞLEMEYE TAHRİK


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada Demirtaş, Yüksekdağ, Önder, Pir, Yıldırım ve Taşçıer hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemeye tahrik ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından soruşturma yürütüldüğü anımsatıldı. Soruşturma kapsamında söz konusu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının TBMM tarafından kaldırıldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: 'Yürütülen soruşturma sonucunda yukarıda ismi geçen milletvekillerinin, atılı suçlar yönünden kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunması sebebiyle haklarında arama ve gözaltı kararı verilmiş ve icra edilmiştir. '