Siirt'te 'Başkanlık Sistemi Ve Kadının Rolü' Semineri

AK Parti MKYK üyesi Alkış: 'Siyasi harekette en güçlü dinamik, en güçlü siyasi iktidarın ortağı tabii ki görünmeyen kadınlardır. AK Parti iktidarının en önemli ortağı, iktidarın en önemli söz sahibi siz kadınlarsınız'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, kadının siyasette ki yerine ilişkin, 'Siyasi harekette en güçlü dinamik, en güçlü siyasi iktidarın ortağı tabi ki görünmeyen kadınlardır. AK Parti iktidarının en önemli ortağı, iktidarın en önemli söz sahibi siz kadınlarsınız.' dedi.

MKYK Üyesi Alkış, AK Parti Siirt Kadın Kollarınca bir otelde düzenlenen, 'Başkanlık Sistemi ve Kadının Rolü' seminerine konuşmacı olarak katıldı.

Alkış, yaptığı konuşmada, kadının siyasetteki yeri ve önemini anlattı.

'Türkiye’de kadın neredeydi nereye geldi?' diyen Alkış, kendisi de siyasetin en alt kademesinden partinin en üst karar mekanizmasının içinde yer alacak pozisyona yükseldiğini söyledi.

'AK Parti, muhafazakar ve demokrat bir kimlik üzerine inşa edilmiş, 2001 yılında Afyon'da düşünce platformunda başlayarak 14 Ağustos'ta kısa sürede parti haline geldi ve adını tarihe altın harflerle yazdı.' diyen Alkış, şöyle devam etti:

'Bu siyasi harekette en güçlü dinamik, en güçlü siyasi iktidarın ortağı tabi ki görünmeyen kadınlardır. AK Parti iktidarının en önemli ortağı, iktidarın en önemli söz sahibi siz kadınlarsınız. Hangi kadınlar siz teşkilattaki gece gündüz, kar kış demeden fedakarlık yapan siz yürekli kadınlar önce. Bu çaresiz hayatın içerisinde, yıllarca sistemin içerisinde dışlanmış, ötekileşmiş, hak ve hukuk çerçevesinde öteki tarafa itilmiş diğer kadınlarımız, bütün politikalarımızın ana merkezinde hep kadınlar oldu. Bu devam ediyor. Hükümetin bu sistemi oturdu. Ben ümit ediyorum ki, iktidarlar değişse bile bu sistem ülkenin kazanmış olduğu önemli bir kazanım olarak yüz yıllarca devam etsin.'

AK Parti Siirt İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz ise, eskiden besmele ile kürsüde konuşma yapılamadığı gibi salonlarda Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim'in okunamadığını ve başörtüsüyle çıkamadıklarını ifade etti.

Seminerde kadının nereden nereye geldiğinin profilini çizeceklerini ifade eden Temiz, şöyle konuştu:

'Çok karamsar değiliz. AK Parti sayesinde çok yol kat ettik. Düne kadar kadının adı olmadığı siyasette Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gelmesiyle teşkilatta kadının sesi, yapılanması oldu ve her platformda önce kadın ve kadın kolları dedi.'

Kaynak: AA