Saç Simülasyonu Sorunlu Bölgeyi Gür Bir Görünüme Kavuşturuyor

Saç Simülasyonu Uzmanı ve Eğitmeni Serkan Bozkurt, saç simülasyonunun saç sorunu yaşanan bölgenin özel olarak geliştirilmiş cihaz ile minik saç efektleri şeklinde derinin boyanması işlemi olduğunu kaydetti.

Saç Simülasyonu Sorunlu Bölgeyi Gür Bir Görünüme Kavuşturuyor
Saç simülasyonu işleminin ardından sorunlu bölgenin çok daha yoğun ve gür bir görünüme kavuştuğunu kaydeden Bozkurt, “Türkiye’de her geçen gün popülaritesi artan yeni bir akımdır saç simülasyonu. Saç simülasyonu yapılacak bölgenin seyrekliğine bağlı 2 ila 6 saat aralığın da 1 ya da 2 seansta bitiyor. İşlem sonrasında kişi direk gündelik hayatına devam edebiliyor. Saç simülasyon işleminde kullanılan boyalar doğadan elde edilen genellikle bitkisel içerikli ürünlerdir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kullanılacak boyanın mutlaka ama mutlaka sağlık bakanlığı bildirimleri görülmeli, dermatolojik olarak test edilmiş olmalı mümkünse kafa derisinde kullanılacağı için ağır metal testlerinin yapılmış olması gerekmektedir” diye konuştu.

Saç simülasyon işleminin 3 ile 5 yıl kullanım imkanı sağladığını belirten Serkan Bozkurt, “Saç simülasyonu kişinin cilt yapısı ve yaşamsal fonksiyonlarına bağlı olarak ortalama 3 ile 5 yıl kullanım imkanı sağlıyor. Saç simülasyon yaptıran kişiler aşırı sıcak ve güneşten özellikle kaçınmalılar. Aşırı spor ve terlemede kullanım süresini kısaltacaktır. Saç sorunu yaşayan bay yada bayan sağlık problemi yaşamayan herkese yapılabilir. Bu işlemi yaptırmak istiyorlarsa çok iyi bir uzman bulmalılar. Gerekli belgeleri olmasına dikkat etmeliler. Uzmanıyla öncelikle uzun uzun sohbet edip emin olsunlar. Kullanılan ürünlerin sertifikalarını mutlaka görmek istesinler. Unutulmamalıdır ki saç simülasyonu doğru eller tarafından yapıldığı taktirde mükemmel sonuçlar verir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA