Polis, Esnafı Hırsızlığa Karşı Uyardı

Adıyaman Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, esnafları gezerek yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Polis, Esnafı Hırsızlığa Karşı Uyardı
Kahta Toplum Destekli Büro Amirliği Ekipleri, esnafları gezerek hırsızlığa karşı alınabilecek önlemleri anlattı. Polis ekipleri çeşitli uyarı ve önerilerin bulunduğu broşürleri dağıtarak esnafları bilgilendirdi.

Polis ekiplerince dağıtılan broşürlerde şu uyarılara yer verildi:

“Alarm ve güvenlik kamerası taktırınız. İşyeri pencerelerinize mutlaka demir korkuluk taktırınız. İşyerinden ayrılmadan önce pencereleri kapatmayı unutmayınız. İşyerinizden kısa süreli ayrılsanız dahi mutlaka kapınızı kilitleyiniz. İş yerinde masa veya tezgah üstünde değerli eşyalarınızı bırakmayınız. Kapılarınızı güçlü menteşe ve sürgülerle donatınız. İşyerlerinizin bulunduğu sokak veya caddenin aydınlatılmasına özen gösteriniz.

Olası bir hırsızlık durumunda ise telaşa kapılmadan polisi arayınız. Polisler inceleme yapana kadar hiçbir şeye elinizi sürmeyiniz. Şüphelendiğiniz kişi veya kişileri polise bildiriniz. Kredi kartlarınız veya bankamatik kartlarınız çalınmış ise ilgili bankayı arayarak kartlarınızı iptal ettiriniz.”
Kaynak: İHA