Nergiz Parkında Yüzler Gülüyor

Karşıyaka’daki yeşil oranını arttırmak ve mevcut alanları geliştirmek için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, Nergiz Parkını baştan projelendirdi.

Nergiz Parkında Yüzler Gülüyor
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en büyük parklarından biri olan Nergiz Parkını sil baştan yeniledi. Geçtiğimiz ay açılışı yapılan park, kısa sürede bölgenin cazibe merkezi haline geldi. Parkı daha yeşil, daha modern ve daha estetik bir görünüme kavuşturan yenilikler, 7’den 70’e tüm mahalle sakinlerinin büyük beğenisini kazandı. Vatandaşların istek ve önerileri dikkate alınarak hazırlanan proje kapsamında, 2 bin 500 metrekarelik parkın önemli bir kısmı yeşil alan olarak düzenlendi, çiçeklerle renklendirildi. 3-6 ve 6-12 yaş gruplarına yönelik olarak iki ayrı oyun alanı tasarlandı, modern oyuncaklar yerleştirildi. Pergola ve ağaçların gölgesinde, keyifli oturma üniteleri oluşturuldu. Öte yandan, spor aletleri yenilendi, Karşıyaka’nın çevreci kimliğini sembolleştirmek adına, parkın merkezine 150 yıllık zeytin ağacı dikildi. Yenileme çalışmaları öncesinde parkta bulunan binanın fiziki alanı 300 metrekareden, 100 metrekareye düşürüldü ve iki katlı olarak tekrar inşa edildi. Buraya taşınan Nergiz Mahalle Muhtarlığı ile Nergiz Mahalle Merkezi daha modern şartlara kavuşturuldu. Ayrıca binadaki tuvaletler ile kafeterya da halkın hizmetine sunuldu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, çalışmalara ilişkin şöyle konuştu:

“Nergiz Parkımızı sil baştan yenileyerek, İzmir’in en modern parklarından birine dönüştürdük. Eski haline göre çok daha kullanışlı, estetik ve keyifli bir alan yarattık. İmar planında belediye hizmet alanı olarak görülen bu araziye 5 katlı bina da yapabilirdik. Ancak vatandaşlarımızın sesine kulak vermeyi; bölge için önem taşıyan bu sosyal yaşam alanını daha güzel şekilde halkımıza tekrar kazandırmayı tercih ettik. Karşıyakamıza, Nergiz Mahallemize hayırlı, uğurlu olsun."
Kaynak: İHA