Mersin Valisi Çakacak'a Ziyaretler

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Şenol Göka, İçel Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Müteşebbis Heyeti Toplantısına katılmak üzere İçel'e gelen Vali Demirtaş, Vali Çakacak'ı da makamında ziyaret etti.

Vali Demirtaş, sahil valilik makamında gerçekleşen ziyarette ilk olarak şeref defterini imzaladı. Ardından makamda bir süre sohbet eden ikili, her iki kent ile ilgili konularda fikir alışverişinde bulundu.

-TRT Genel Müdürü Göka'nın ziyareti

Sahil valilik makamında gerçekleşen ziyaret öncesi TRT Genel Müdürü Şenol Göka, ilk olarak valilik şeref defterini imzaladı.

Vali Çakacak, yaptığı konuşmada, TRT Genel Müdürü Göka'yı ve yönetimini İçel’de ağırlamaktan çok büyük bir memnuniyet duyduklarını bildirdi.

15 Temmuz kalkışmasının vatan ve millet bilinci olanlar ile olmayanların karşı karşıya geldiği bir işgal girişimi olduğunu belirten Çakacak, 'Vatan ve millet bilinci içerisinde olanlar, ellerinde sadece Türk bayrakları ile bu hain girişime karşı mermilere ve tanklara göğüslerini siper ederken, vatan ve millet şuurundan yoksun olanlar ise başka ülkelere kaçmayı tercih etmişlerdir.' ifadelerini kullandı.

Çakacak, vatanı için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm aziz şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Göka ise, Vali Çakacak'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, 15 Temmuz gecesi darbecilerin ilk hedef olarak belirlediği TRT Çukurova Müdürlüğünde aldırılan güvenlik tedbirleri nedeniyle şükranlarını sundu.

15 Temmuz gecesi Ankara ve TRT Genel Müdürlüğünde yaşanan olayları anlatan Göka, rütbesiz erlerin binayı kuşatma sebebini tatbikat amaçlı olarak bildiklerini, olayın bir kalkışma olduğunu anladıklarında ise sağduyulu davranıp silahlarını bıraktıklarını söyledi.

Ziyarete, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman da katıldı.

Kaynak: AA