Kürt Kökenli Politikacı Aysu'dan HDP Açıklaması

Haymana’nın Kürt kökenli eski Belediye Başkanı Hacı Aysu, “HDP’nin oyununu Kürt halkı gördü, HDP’ye destek azaldı" dedi.

Kürt Kökenli Politikacı Aysu'dan HDP Açıklaması
Kürt kökenli bir politikacı olan eski Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, ifade vermeye gitmeyen bazı HDP’li milletvekillerinin tutuklanmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Haymana’da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Aysu, “Teröre ve teröriste destek verenler Kürt halkının hakkını savunamaz. AK Parti’ye bakınız 75’e yakın Kürt siyasetçi var. Doğu’daki Kürt hemşerilerimiz artık oyunun farkına vardı. Devletinin yanında yer almaya başladı.

HDP Kürtleri savunduğunu iddia etmektedir, peki Kürtlere ne vermiştir ? Hiçbir şey. Batı’da yaşayan Kürtler rahat içerisinde yaşıyorken, bölge halkı neden zulüm içerisinde önce kamuoyunun bunu anlaması lazım. HDP’den bir isim diyor ki; ‘Bizim vekillerimiz birisini öldürdüğü için tutuklanmadı.’ Yasin Börü’yü öldüren bunlar, PKK’ya silah taşıyan bunlar, finansal destek sağlayan bunlar, teröristi saklayanlar bunlar ve hendek kazan bu partinin belediyesi. Şimdi bir Kürt olarak konunun hakimi olan bölge halkı bir daha bu kuklaların arkasından gider mi? Bence gitmemeli” şeklinde konuştu.

"Devletin savcısı çağırıyor, gideceksiniz"

Adaletin tamamen bağımsız işlediğine inandığını söyleyen Aysu, "Selahattin Demirtaş’ın geçmişe dönük açıklamalarının hepsi teröre destek veren açıklamalar. Bu açıklamaları AK Partili bir Kürt vekil yapsa o muhalefet hemen AK Partili Kürt vekili asın derdi. Bunu hepimiz adımız gibi biliyoruz. Şimdi savcı bunları ifadeye çağırıyor, bu PKK destekçisi diyor ki, ben gitmem zorla götürsünler. Eğer ki gitmiyorsan ifadeye savcı da seni zorla getirtir. Devletin savcısı çağırıyorsa gideceksin. Gitmem diye bir şey yok. Bu ülkenin savcısı sadece seni çağırmıyor" diyerek tepki gösterdi.

"Bölge halkı HDP’ye uzak duruyor"

Bölge halkının HDP’nin arkasından artık gitmediğini vurgulayan Hacı Aysu konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bir Kürt olarak şunu özellikle belirtmek isterim, Kürt halkı bunların oyununa asla ve katı yen gelmez. Çünkü bölge halkı artık huzur istiyor. Orada görüştüğümüz kardeşlerimiz ve büyüklerimiz Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden bu partinin artık destekçisi olmadıklarını bu partinin Kürtlerin hakkını savunmadığını belirtiyor. Dikkat ediniz bunların çağrısına artık hiç bir Kürt kulak asmıyor. Bu çok önemli bölge temizlendikten sonra, hükümetimizin de bölge halkına hitap edecek önemli projeler gerçekleştireceğine inançları tam."

"Batı Kürtleri kullanarak iç savaş çıkarmayı hedefliyor"

Batının ikiyüzlülüğü defalarca vurgulayan Aysu, "Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’nin tutuklanmasına ses çıkarmayan Batı yine ikiyüzlülüğünü göstermeye devam ediyor. Herkes haddini bilsin. Kürt halkı bunları gördü. Bunların tek amacı güçlenen ve gelişen Türkiye’mizi yıpratmaktır. İç savaş çıkarma gibi bir senaryolarının olduğu düşünüyorum. Bu senaryonun içerisinde Kürt halkı asla yer almayacak. Bölge halkı atanan kayyumlardan dolayı çok memnun bunu özellikle ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA