Keçiören'in Geçmişi Ve Geleceği Güngörmüşler Konağı'nda Buluştu

Güngörmüş büyüklerin sosyal hayata katılımını artırmak için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından yaptırılan Güngörmüşler Konağı iki kuşağı buluşturdu. Keçiören’in yaşayan tarihi olan güngörmüş büyükler, içilen kahveler eşliğinde torunları yaşındaki gençlere tecrübelerini aktardılar.

Keçiören'in Geçmişi Ve Geleceği Güngörmüşler Konağı'nda Buluştu
Aşağı Eğlence Mahallesi’ndeki Güngörmüşler Konağı, ileri yaştaki vatandaşların hayatına renk katmaya devam ediyor. Konakta akranları ile bir araya gelen güngörmüş büyükler, çay ve kahve içerek sohbet etme, gazete ve kitap okuma imkanı bulabiliyorlar. Aynı zamanda gençlerin de uğrak yeri olan konak, böylece nesiller arasında bir köprü vazifesi görüyor. Konağın müdavimleri arasında olan Özden Karabulut (74), Durmuş Kaya (70), Emin Yıldız (77) ve Ayşegül Yıldız (64), torunları yaşındaki Mustafa Bozkırlı (21), Nurettin Akpınar (25) ve Merve Kaçar (27) ile buluşarak Keçiören’in geçmişini ve bugününü konuştular.

Keçiören’e 1953 yılında geldiğini, o dönemde ünlü roman yazarı Aka Gündüz ve iş adamı Vehbi Koç’un Keçiören’de evinin olduğunu anlatan Özden Karabulut, “Keçiören’de eskiden belediye otobüsleri bir saatte, iki saatte bir gelirdi. O zamanlar biz otobüs beklerken koyu bir muhabbet de kurardık. Şimdi her dakika otobüs geliyor. Keçiören her geçen gün daha da gelişiyor. Muazzam yapılaşmayla birlikte rahatlıkla gidebileceğimiz birçok parkımız oldu. Böylelikle yeşil hayattan kopmadık” dedi.

Eskiden mahallelerde herkesin birbirini tanıdığını, komşuluk ilişkilerinin çok güçlü olduğunu söyleyen Karabulut, “Oysa şimdi aynı apartmanda oturmalarına rağmen kimse birbirini tanımıyor. Küçükler toplanırdı, bizler onlara öyküler anlatırdık. Siz gençlerle şimdi böyle güzel yerler sayesinde buluşuyoruz. Buranın çok güzel bir kitaplığı da var. Ben okumayı çok seviyorum, size de bol kitap okumanızı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Geçmişte çok zor şartlarda yaşadıklarını belirten Durmuş Kaya ise, “Şimdi daha rahatız. Eskiden zamanımızı güzel değerlendirebileceğimiz böyle sosyal ortamlarımız yoktu. Başkan Ak’a böyle güzel bir tesis yaparak siz gençlerle bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Güngörmüşler Konağı’na her gün uğradığını, arkadaşlarıyla birlikte içtikleri çay, kahve eşliğinde güzel zaman geçirdiklerini kaydeden Ayşegül Yıldız da, “Siz gençler bilmezsiniz. Eski belediye başkanları bizimle fazla ilgilenmezlerdi. Mustafa Bey halkın arasından çıkmıyor. Keçiören’de artık çok güzel konserler düzenleniyor. Bizler eskiden konsere gidemezdik, şimdi konser ayağımıza geliyor. Sizler de bu fırsatı değerlendirin” diye konuştu.

Ayşegül Yıldız’ın eşi Emin Yıldız ise 30 yıldır Keçiören’de yaşadıklarını vurgulayarak, “30 yıl önce küçüklerin büyüklerine olan saygısı daha fazlaydı. Siz gençlerden büyüklerinize daha saygılı olmanızı bekliyorum” tavsiyesinde bulundu.

Büyüklerin anlattıklarını ilgiyle dinleyen gençler, “Büyüklerimizle yaptığımız bu sohbet Keçiören’in geçmişini gözümüzde canlandırdı. Bilmediğimiz birçok şey öğrendik. Özellikle Aka Gündüz’ün burada oturduğunu bilmiyorduk. Anlatılanlar Keçiören’in zaman içerisinde büyük bir gelişme kat ettiğini gösteriyor” dediler.
Kaynak: İHA