Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2. Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hacı Fevzi Efendi salonunda Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın Başkanlığında, İlçe Özel İdare Müdürü ve Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği sorumlusu Sadi Oruç, ilçe ve il meclis üyeleri ile 30 köy muhtarının katılımıyla yapıldı.

Keban Kaymakamı Baskın, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi ve terör saldırıları sonucu şehit olanları şükranla ve gazileri de minnetle andıklarını söyledi.

2015 yılında ilçede su sorunu olan köyleri içme suyuna ve su deposuna kavuşturulduklarını belirten Baskın, şöyle konuştu:

'Köylerimizin içme su ve depoların bakımı yapılmıştır. 5 köyümüze kanalizasyon ve yine 5 köyümüzün köy içine ve yollarına kilitli parke yapıldı. 3 köyün yolu ise genişletilerek asfaltlandı. Bunun yanında köylerimize ait çeşitli küçük sorunlar da giderilmiştir. Bundan sonraki yatırımların hayırlarla yerine getirilmesini temenni ediyor ve önümüzdeki yıl yapacağımız çalışmalarda başarılar diliyorum.'

2015 yılı faaliyet raporunun okunması ve kesinleşen bütçenin onaylandığı toplantıda, 2016 yılına ait çalışmaların devam ettiği belirtilirken, 2017 yılı tahmini bütçe ve çalışma yöntemi oylanarak kabul edildi.

Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, muhtarların sorunlarını dinlendikten sonra toplantı sona erdi.

Kaynak: AA