Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

'Bizim medeniyetimizde camiler sadece namaz kılınan yerler değildir. Aynı zamanda sosyal hayatın yaşandığı, aynı zamanda ilim irfan öğrenilen yerlerdir'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''Camilerimiz bizim medeniyetimizde sadece namaz kılınan yerler değildir. Aynı zamanda sosyal hayatın yaşandığı aynı zamanda ilim irfan öğrenilen yerlerdir'' dedi.

Tüfenkci, Özmansur Vakfı tarafından yaptırılan Seyyid M. Avni (Avnullah) Özmansur Salat-u Selam Camisinin açılışında yaptığı konuşmada, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

''Biz cumhuriyet tarihine baktığımızda camilerin ahırlara çevrildiğini de gördük. Camilerin kapatıldığını da açıldığını da gördük ama her zaman Allah'a hamdolsun bu millet camilerine dinine diyanetine sahip çıktı'' diyen Bakan Tüfenkci, Türk milletinin necip bir millet olduğunu söyledi.

Milletin 15 Temmuz'da nasıl iradesine, Cumhurbaşkanına, vatanına sahip çıktıysa, camileri ahırlara çevirenlere ve ya bu camilere kadro vermeyenlere, camilerin açılmasına müsade etmeyenlere karşı gerekli dik duruşu gösterdiğini vurgulayan Tüfenkci, ''Allah bu milletten razı olsun. Bizim medeniyetimiz cami eksenlidir, cami merkezlidir. Camilerimiz bizim medeniyetimizde sadece namaz kılınan yerler değildir. Aynı zamanda sosyal hayatın yaşandığı aynı zamanda ilim irfan öğrenilen yerlerdir. Dolayısıyla da bu merkez üzerinde inşa edilen bu caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.'' dedi.

Tüfenkci ayrıca Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz'ın oğlu Erol ve Aslı Duman'ın düğün törenine katıldı.
Kaynak: AA