Doğalgazın Gelmesi Esnafı Şaşırttı

IĞDIR – Iğdırlı esnaf, ‘şehrin tamamına doğalgaz verilecek’ söylemi üzerine kömür stoku yapmayınca vatandaş mağdur oldu.

Doğalgazın Gelmesi Esnafı Şaşırttı
Doğalgazın şehir merkezine verilmesine rağmen kömür satışlarını etkilemediğini belirten esnaf Mehmet Madak, “Şu an doğalgaz şehrin tamamına verilmedi. Doğalgaz verilecek denilince biz de kömür stoku yapmadık. Şu anda doğalgaz şehrin yüzde 10’una verilmiş durumda. Hal böyle olunca vatandaşın kömür ihtiyacını karşılayamaz olduk. Deponun halini görüyorsunuz, stoklarımızda kömür yok. Hem vatandaş hem de biz çok mağduruz” dedi.

Toptan kömür satış firması yetkilisi Cihan Murat ise, Iğdır’a doğalgaz verileceği söylentisinin ardından tereddütte kaldıklarını belirterek, “Kömür getirip getirmemek konusunda tereddütte kaldık. Doğalgaz gelecek diye her sene getirdiğimiz tonajların altında kömür getirdik. Şehir merkezinde bulunan her haneye doğalgaz girmeyince, kömür almayan vatandaş mağdur oldu. İnsanların beklentisi ise şu yöndeydi, ‘bu yıl nasıl olsa doğalgaz gelir ve kömüre ihtiyacımız kalmaz.’ Fakat doğalgaz şehir merkezinin tamamına verilmeyince kömür stoku yapmayan esnaf, vatandaşın kömür ihtiyacını karşılayamadı. Kömür talebi geçen yıla oranla daha fazla oldu. Hal böyle olunca biz toptancılar, esnafa kömür yetiştirmekte zorlanıyoruz. Şu anda da deponun durumunu görüyorsunuz. Kömür fiyatlarında artış oldu ve piyasada kömür yok. Bizi sıkıntıya sokacak bir durum yok, ama vatandaş mağdur oldu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA