Beyşehir Gölü'nün Sonbahar Konukları Göç Etti

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yaz döneminden beri mesken tuttukları göl kıyılarına renklendiren flamingo sürüleri, sıcak ülkelere göç etmek üzere ilçeyi terk etti.

Beyşehir Gölü'nün Sonbahar Konukları Göç Etti
Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın Soğla mevkisinde suların çekilmesiyle oluşan küçük göleti haftalardır mesken tutan ve burada dünyaya gözlerini açan yavrularını büyüten flamingolar, bölgeye veda etti. Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, yaz aylarından bu yana yavrularıyla göl kıyılarını şenlendiren flamingoların, Kasım ayı ile birlikte daha sıcak ülkelere göç etmek üzere ilçeden ayrıldığını söyledi.

Şener, flamingoların sayısının yavrularıyla birlikte 50’yi bulduğunu ifade ederek, “Şimdiye kadar göç etmeleri gerekirken, yavrularını büyütüp uçmalarını öğrenmeleri için zamana ihtiyaçları vardı. Sanıyorum bu yüzden bu yıl biraz geciktiler. Havalar eksi değerlere düşünce de bölgemizden ayrıldılar. Biz onlara, onlar da bize çok alışmıştı. Flamingolar, kuş severlerin de ilgisini çekmişti. İnşallah seneye sayıları daha kalabalık bir şekilde ilçemizde görmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Beyşehir Fotoğraf Topluluğu (BEYFOT) Başkanı Seyit Konyalı ise, kuş fotoğrafçılarının Beyşehir Gölü kıyılarında bu yıl bol bol flamingo sürüsü fotoğrafı çektiğini belirterek, “Son yıllarda kuş cennetine dönüşen bölgemizde, flamingoları da görmek bizleri çok mutlu etti” dedi.

Kaynak: İHA