Albaraka'ya 'LEED Gold' Serti̇fi̇kası

Albaraka Türk, genel müdürlük binası ile LEED Gold Sertifikası almaya hak kazandı.

Albaraka Türk'ten yapılan açıklamaya göre, bankanın genel müdürlük binası, yeşil binaların derecelendirilmesini sağlayan sertifika sistemi LEED kapsamında 'LEED Gold Sertifikası' aldı. Albaraka böylece, bu belgeye sahip olan Türkiye'deki ilk banka oldu.

Söz konusu sertifika ile Albaraka genel müdürlük binasının, enerji ve su verimliliğinden, yerli gıda ürünlerinin teminine kadar pek çok alanda yeşil bina konseptine uygunluğu kanıtlandı.

Çevre dostu ve sürdürülebilir faaliyetleri sonucunda geçen yıl Green Business Certification Institute'ye başvuran Albaraka, ayrıca 'iç mekan hava kalitesi', 'aydınlatma kalitesi', 'sıcaklık ve nem kontrolü', 'atık yönetimi', 'malzeme kaliteleri ve özellikleri', 'kırtasiye ve temizlik malzemelerinin sağlığa zararsız olması' ve 'geri dönüşüme uygun olması' gibi kriterlerde de tam not aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, sürdürülebilirlik ile ilgili titiz çalışmalarının uluslararası bir kuruluş tarafından tescillenmesinin önemini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Ümraniye’deki genel müdürlük binamız, enerji ve su tasarrufunun yanı sıra çalışanlarımızın daha rahat ortamlarda vakit geçirebilmesi için iç hava kalitesi gibi çok sayıda kriterde elde ettiğimiz başarılar sonucu LEED Gold Sertifikası almaya hak kazandı. Kurulduğumuz günden bugüne kadar değerlerimizi sürdürülebilir stratejilerle geliştirmeyi ve bankacılık faaliyetlerimizde her zaman değerlerimize sahip çıkmayı amaçladık. Her anlamda değerlerimize sahip çıkmak adına yaptığımız bu çalışmaların takdir görmesinden mutluluk duyuyoruz.'

Kaynak: AA