AK Parti MKYK Üyesi Alkış Açıklaması

'Bugün Hasip Kaplan Ey Kürt yavşakları diye tweet atmış, Kürt halkı yavşak değil, Kürt halkı kendisinin kullanılmasına, kendileri üzerinden siyaset yapılmasına artık 'Edi bese (Artık yeter)' dedi ve 'Edi Bese'yi de devam ettirecek'.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, eski HDP milletvekili Hasip Kaplan'nın attığı tweete ilişkin, 'Bugün Hasip Kaplan 'Ey Kürt yavşakları' diye tweet atmış Kürt halkı yavşak değil, Kürt halkı kendisinin kullanılmasına, kendileri üzerinden siyaset yapılmasına artık 'Edi bese (Artık yeter)' dedi ve 'Edi Bese'yi de devam ettirecek.' dedi.

Siirt'te gelen Alkış, AK Parti Kadın Kollarınca bir otelde düzenlenen, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Siirt'te yaşananları anlatan resim sergisine katıldı.

Alkış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kürt halkının HDP'lilere karşı sesiz kalarak tepkisini dile getirdiğini söyledi. İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik işlemlerin hukuk çerçevesinde yapıldığını belirten Alkış, şöyle devam etti:

'Diyarbakır’da patlatılan bombanın da bunların ne kadar birbirleriyle kirli iş birliği içinde olduklarını, üst akıllarının onları her yerde her şekil yönettiğini, eğer kendilerine dokunan bir şey olduğunda bütün o coğrafyayı katledecek kadar gözlerinin kan bürüdüğünü, Kürt halkı adına hiçbir kaygılarının olmadığının göstergesidir. Bugün Diyarbakır Bağlar’da patlatılan bomba, Kürtlerin benliğine sıkılan en son silahtır çünkü Bağlar, onların zihniyeti açısından kendilerinin kurtarılmış bölgesine dahi bu kadar hunharca bir katliamla bomba patlatabiliyorlarsa bu insanların Kürt halkı adına temsilci olmalarına ben inanmıyorum ve temsiliyetlerinin de bu şekilde olmadıklarını bir kez daha göstermiş oldular. Şu anda bunlar küçücük bir canı da katledecek kadar canileşmişler.'

Çukur siyasetinin bedelini bu coğrafyadaki insanların çok ağır ödediğini ifade eden Alkış, şunları kaydetti:

'Bu coğrafyada kirli siyaset yapmaya kalkışan, Kürt halkı üzerinden örgütlenerek yine bu halkın insanına silah sıkan insanlara artık bir şekilde buradaki halk ve iradenin dur demesi gerekiyor. Onlar büyük bir eylemin yaşanacağını sanıyordular, attıkları tweetlerde 'Biz gözaltına alınıyoruz' diye koparmaya çalıştıkları yaygaraya rağmen tek bir halkın geçen haftadan başlayan Belediye Başkanları ile başlayan hareket sonrasında vekillere devam eden süreçte hiçbir halk tepki göstermedi. Bugün Hasip Kaplan 'Ey Kürt yavşakları' diye tweet atmış. Kürt halkı yavşak değil, Kürt halkı kendisinin kullanılmasına, kendileri üzerinden siyaset yapılmasına artık 'Edi bese' dedi ve 'Edi bese'yi de devam ettirecek halkın iradesi de bundan sonra kendi üzerinden oynanan bu oyunlara dur diyecek. Halkı da galeyana getirecek, sokağa dökülecek insan yok. Onlara verilecek canlarımız, gençlerimiz ve dağa çıkarılacak insanlarımız yok. '
Kaynak: AA