AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Açıklaması

'(İçişleri Bakanlığınca belediyelere yapılan görevlendirme) Maalesef orada belediyecilik anlayışı tıpkı siyasetteki bakış acısı gibi halk odaklı, millet odaklı, hizmet odaklı değil, farklı odaklara mahkum kaldı. Dolayısıyla hizmet üretemedi' 'Umuyoruz ki bu süreçte halkımız hizmetle buluşacak. Gerçekten hak ettiği yaşam çevrelerinde temel sorunların çözümüyle çok daha kaliteli yaşam alanlarında yaşama fırsatı yakalayacaklar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı belediyelere yapılan görevlendirmelere ilişkin, 'Maalesef orada belediyecilik anlayışı tıpkı siyasetteki bakış acısı gibi halk odaklı, millet odaklı, hizmet odaklı değil, farklı odaklara mahkum kaldı. Dolayısıyla hizmet üretemedi.' dedi.

Karaaslan, AA muhabirine, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde bazı belediyelere yapılan görevlendirmeleri değerlendirdi.

Uzun yıllardır Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne giderek incelemeler yaptığını belirten Karaaslan, orada şehircilik anlamında bir değişimin gerçekleşmediğini ifade etti.

Bölgede değişim için çözüm üreten ekibin bir parçası olduğuna işaret eden Karaaslan, 'Diyarbakır başta olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu'da hizmetle buluşması gereken şehirlerimiz olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar bu hizmet alınamadı. Maalesef orada belediyecilik anlayışı tıpkı siyasetteki bakış acısı gibi halk odaklı, millet odaklı, hizmet odaklı değil, farklı odaklara mahkum kaldı. Dolayısıyla hizmet üretemedi. Bu anlamda en büyük mağduriyeti yaşayan bölge halkı oldu. Hizmet üretemeyen, temel sorunları çözemeyen belediyecilik anlayışı olamaz.' diye konuştu.

İnsanların halka ve şehrine hizmet etmek için belediye başkanı olmak istediğine dikkati çeken Karaaslan, 'Ama yüreğinde ülke sevdası, bayrak sevdası, insan sevdası yaşamayan insanlar maalesef bu hizmetleri yerine getirmedi. Bugün geldiğimiz durum gibi. O nedenle umuyoruz ki bu süreçte halkımız hizmetle buluşacak. Gerçekten hak ettiği yaşam çevrelerinde temel sorunların çözümüyle çok daha kaliteli yaşam alanlarında yaşama fırsatı yakalayacaklar.' ifadesini kullandı.

- 'Bölgede 36 bin konut yapılacak'

Karaaslan, bölgede terörün verdiği zarar nedeniyle 36 bin konut yapılacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Bölgede çok kapsamlı bir mücadele veriliyor. Dolayısıyla güvenlik güçleriyle verdiğimiz mücadelenin bir parçası da yeniden yapılanma. Yeniden ihya ve inşa süreci bölgede hızla devam ediyor. Özellikle konut anlamında. Çünkü gerçekten terör nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan, bu mağduriyeti en derinde, ailesinde hisseden binlerce vatandaşımız var. Hızlı, çok hızlı hamleyle konut ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar başladı. İnşallah kısa süre bitecek ve vatandaşlarımıza teslim edilecek.'

- 'Sur için yeni düzenleme gerçekleştiriliyor'

Diyarbakır'ın Sur ilçesi için de çok özel bir proje hazırlandığını anlatan Karaaslan, şunları söyledi:

'Sur içinin tarihi kimliği, tarihi dokusu ve geçmişteki bütün o yaşananlar, Türkiye'nin tarihi geçmişi olarak yaşayacak. Tarihi yaşatarak koruyacak, yeni fonksiyonlar üstlenecek yeni düzenleme Sur için gerçekleştiriliyor. Biz her şeyi halkımızın mutluluğu ve refah seviyesini yükseltmek için yapıyoruz. Umuyoruz ki oradaki çocuklarımız silah ve bomba sesleriyle değil, geleceğe heyecanla umutla bakacaklar.'
Kaynak: AA