Yaşlılık Aylığını Biriktirerek, Cami Yapımına Bağışladı

Manisa'nın Demirci ilçesinde, 85 yaşındaki kadın, biriktirdiği bir yıllık yaşlılık aylığını, mahallesindeki cami inşaatında kullanılmak üzere verdi.

Manisa'nın Demirci ilçesinde 85 yaşındaki Fadime Akkaya, mahallesinde inşaatı devam eden caminin yapımında kullanılmak üzere, biriktirdiği bir yıllık yaşlılık aylığını bağışladı.

İmrenler Mahallesi'nde oğluyla birlikte yaşayan Fadime Akkaya, devletten aldığı ve bir yıldır harcamadan biriktirdiği parayı, yapımına başlanan yeni caminin inşaatında kullanılmak üzere, yetkililere teslim etti.

Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin kendisine yaşlılık aylığı bağladığını, bu paraya daha önce de dokunmadan biriktirdiğini, çevresindeki cami inşaatlarında kullanılmak üzere verdiğini bildirdi.

Maaşına yaklaşık bir yıldır dokunmadığını ve 3 bin lira paranın biriktiğini belirten Akkaya, 'Biriken parayı mahallemizde yapılan camimize katkı olması için muhtarımıza verdim. Allah kamil iman, kamil kuran nasip etsin, devletimize zeval vermesin.' diye konuştu. Mahalle muhtarı Saadettin Akgül ise Akkaya'nın tarlasında ürettiği sebze ve meyveleri satarak geçimini sağladığını, maaşına dokunmayarak cami inşaatı, ihtiyaçları için bağışladığını söyleyerek, duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Örnek davranışı nedeniyle Fadime Akkaya'yı evinde ziyaret eden Demirci Kaymakamı Atila Kantay ile Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk da, kadına teşekkür etti.

Kaynak: AA