Yahudi Ve Araplardan Yahudileştirme Karşıtı Gösteri

Doğu Kudüs’te bir araya gelen Yahudi ve Arap göstericiler, İsrail’in mahalleyi Yahudileştirme politikasını protesto etti.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde toplanan Yahudi ve Araplar, İsrail’in Doğu Kudüs’ü Yahudileştirme politikalarına karşı gösteri düzenledi.

Gösteriye katılanlar Filistin bayraklarının yanı sıra, “İşgale hayır”, “Şeyh Cerrah Filistin’dir” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

İsrail’in Şeyh Cerrah mahallesindeki bir bölgede yaşayan 28 Filistinli aileyi çıkararak yerlerine büyük bir Yahudi yerleşim yeri inşa etmeyi planladığına dikkati çeken göstericiler, İsrailli yetkililere Doğu Kudüs’ü Yahudileştirme politikasına son verme çağrısı yaptı.

Göstericilerden Yahudi aktivist Eyli Aminov AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İsrail devleti, tam bir Apartheid devletidir. 1948’den bu yana Filistin topraklarında etnik temizlik yapıyor.” dedi.

Filistinli Esir Kadınlar Komisyonu üyesi Yahudi aktivist Nitsa Aminov, Siyonizm karşıtı olduklarının altını çizerek, Arapların ve Yahudilerin laik, demokratik bir sistemle yönetilen ortak bir devlete ve vatana sahip olması gerektiğini belirtti.

Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerinden aktivist Muhammed Sebbağ, “İsrail buradan 4 aileyi çıkardı, şimdi geriye kalan 28 aileyi de buradan çıkararak Şeyh Cerrah’ı Yahudileştirmek istiyor.” diye konuştu.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaklaşık 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Kaynak: AA