Türk Polisinden Fas'ta Terör Konusunda Seminer

Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Öz: 'DEAŞ terör örgütüne karşı önemli operasyonlara imza atan Fas ile Türkiye’nin emniyet personelleri arasındaki eğitim iş birliği terörle mücadele noktasında önemli bir adımdır'.

Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, 'DEAŞ terör örgütüne karşı önemli operasyonlara imza atan Fas ile Türkiye’nin emniyet personelleri arasındaki eğitim iş birliği terörle mücadele noktasında önemli bir adımdır' dedi.

Türkiye ile Fas emniyet genel müdürlükleri iş birliğinde, Kenitra kentinde, 'Terörizme Yol Açan Radikalleşme Süreci ve Önleme Yöntemleri' başlıklı eğitim semineri gerçekleştirildi.

Seminere katılan Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, terör örgütleri PKK ve DEAŞ ile mücadele eden Türkiye’nin bu konudaki tecrübesini uluslararası arenada eğitim seminerleriyle paylaşmasının ikili ilişkiler açısından çok önemli olduğunu söyledi. Öz, 'DEAŞ terör örgütüne karşı önemli operasyonlara imza atan Fas ile Türkiye’nin emniyet personelleri arasındaki eğitim işbirliği terörle mücadele noktasında önemli bir adımdır.” ifadesini kullandı.

Eğitimci olarak seminere katılan Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, AA muhabirine, Türkiye ve Fas emniyet genel müdürlükleri arasındaki işbirliği çerçevesinde, 2016 Mayıs ayı içerinde Ankara’da gerçekleştirdikleri seminerin ikinci ayağı olarak buradaki semineri düzenlediklerini söyledi.

Öte yandan Kraliyet Polis Enstitüsü Müdürü Zekeriye Abdülaziz, enstitülerinin Afrika Kıtası’nın en büyük polis enstitüsü olduğunu belirterek, “Karşılıklı işbirliğimizi ve tecrübelerimizi paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğum kardeş ülke Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek için bu eğitim seminerlerini fırsat olarak değerlendiriyoruz.” dedi.
Kaynak: AA