Saraycık'ta Kentsel Yenileme Başladı

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Saraycık Mahallesi yakın gelecekte yüksek standartlı modern bir şehre dönüşecek” dedi.

Saraycık'ta Kentsel Yenileme Başladı
Sincan Belediyesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile başlattığı Saraycık Kentsel Yenileme Projesi’nde ikinci adım atıldı. İhale süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi için yüklenici firmalar saha üzerindeki çalışmalarına başladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Türkiye genelinde yürüttüğü projelerden biri olan Saraycık Kentsel Yenileme projesi ile Ankara’nın batısı Sincan’da yepyeni bir şehir kuruluyor. Yıllardır sosyal açıdan yoksun olan Saraycık Mahallesi, modern binaları, yolları, sosyal donatı alanları, yeşil alanları ve eğitim alanlarıyla hak ettiği değere kavuşması hedefleniyor. Mülk sahiplerinin beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak. Projede, 7 camii, 6 sosyal tesis, alışveriş merkezi, 2 kapalı pazar yeri, sağlık tesisleri ve 10 eğitim alanı bulunacak.

500 hektarlık alan üzerinde gerçekleştirilecek olan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi’nin ilk iki etabının ihalesi 20 ve 28 Eylül tarihlerinde TOKİ tarafından gerçekleştirildi.

İhale sürecinin sonlanması ile yer teslimi yapılan yüklenici firmalar da harekete geçti. İlk iki etabı kapsayan bin 945 konut, 5 ticaret merkezi, 2 cami ve 32 derslikten oluşan ilköğretim okulu için şantiye kurulumu gerçekleştirildi.

TOKİ, 822 konut, 1 ticaret merkezi, 1 cami, otopark inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemelerini kapsayan üçüncü etap için 28 Kasım’da ihaleye çıkacak. Belediye yetkilileri, yakın zamanda gerçekleştirileceği planlanan alt yapı ihalesi sonucunda da TOKİ’nin belirleyeceği tarihlerde kira yardımı yapılmaya başlanacağını ve bölgede tahliye işlemlerinin olacağını belirtti.

“Bu proje vatandaşlarımızın fikir ve taleplerine göre şekillendirildi”

Tapu ve kamulaştırma işlemleri tamamlanan gecekonduların yıkım çalışmaları gerçekleştirilirken, anlaşma sağlanamayan hak sahiplerine ilişkin mahkeme süreci de devam ediyor. Saraycık Mahallesi’nin yakın gelecekte yüksek standartlı modern bir şehre dönüşeceğini ifade eden Sincan Belediye başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “20 ve 28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen ihale sürecinin sonlanması ile yer teslimi yapılan yüklenici firmalar, bin 945 konutluk ilk iki etap için çalışmalara başladı.

Üçüncü etap için de 28 Kasım’da ihaleye çıkılacak. Saraycık Mahallesi, modern binaları, modern yolları, sosyal donatı alanları, yeşil alanları ve eğitim alanlarıyla hak ettiği değere kavuşacak” diye konuştu.

Saraycık Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’de örnek projeler arasında gösterildiğini ifade eden Başkan Tuna, “Bu proje, vatandaşlarımızın fikir ve taleplerine göre şekillendirildi. Masaya oturan vatandaşlarımızın yüzde 80’i memnuniyetini ifade ederek projeye onay verdi. Projenin başlangıç aşamasından beri her şey açık, şeffaf ve adil bir şekilde masaya konuldu. Saraycık Kentsel Yenileme Projesi, Sincanımızın sabırsızlıkla beklediği bir proje. Vatandaşımızın daha iyi koşullarda hayat sürmesi için çaba sarf ediyoruz. TOKİ Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA