PKK Kundakçıları Suç Üstü Yakalandı

Adana'da, terör örgütü PKK yandaşı olduğu belirtilen ve kentte, bazı araçları kundaklayan ve emniyet müdürlüğünün arka sokağına ve bir polis merkezine ses bombası atan 2 kişi suç üstü yakalandı.

Adana'da, terör örgütü PKK yandaşı olduğu belirtilen ve kentteki, bazı araçları kundaklayan, emniyet müdürlüğünün arka sokağına ve bir polis merkezine ses bombası atan iki kişi suçüstü yakalandı

Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte bazı araçları kundaklayarak terör örgütü PKK propagandası içeren not bırakan, emniyet müdürlüğünün arka sokağına ve bir polis merkezine ses bombası atan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Olayların meydana geldiği yerlerdeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şahısların kaçış güzergahlarını ve gidebilecekleri yerleri tespit etti.

Şüphelilerin kullanabileceği tahmin edilen sokaklarda ve caddelerde önlem alan ekipler, yüzü maskeli ve elleri eldivenli 2 kişiyi benzin bidonlarıyla merkez Seyhan ilçesi Kıbrıs Caddesi'nde başka araçları kundaklamak istedikleri sırada yakaladı.

TEM Şube Müdürülüğündeki işlemleri tamamlanan zanlılar F.A (17) ve İ.Ö (14) Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

- Ses bombasının patalama anı güvenlik kamerasında

Öte yandan zanlıların emniyet müdürlüğünün arkasındaki sokakta bir aracın altına ses bombası bırakması güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Görüntülere göre, iki şüpheli, ellerindeki patlayıcıyı sigarayla ateşleyerek, bir otomobilin alt kısmına bırakıp uzaklaşıyor. Bir süre sonra ise patlama meydana geliyor. Patlama sırasında araca yakınında bulunan iki kedinin kaçıştığı görülüyor.

- Polis ekipleri, uygulama yaptı

Bu arada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polisleriyle birlikte, Meydan Mahallesi ara sokaklarında yaya olarak uygulama yaptı.

Uygulamada, ekipler 'Dur' ihtarına uymayan bazı şahısları kovaladı.
Kaynak: AA