'Otomotiv Gladyatörleri' İçin Geri Sayım Başladı

Sektörün 'en'lerinin belirleneceği ODD Gladyatörleri 2016'da markalar satış ve iletişim kategorilerinde toplam 19 dalda rekabet edecek.

Otomotiv Distribütörleri Derneğinin (ODD) markaların satış ve iletişim başarılarını ödüllendirmek için düzenlediği ODD Gladyatörleri 2016 töreni, 5 Ocak 2017'de gerçekleştirilecek.

ODD'den yapılan açıklamaya göre, otomotiv sektöründeki 47 markayı temsil eden derneğin, sektörel büyümeye ivme katmak amacıyla ilkini 2010 yılında organize ettiği ODD Satış ve İletişim Ödüllerinin yedincisi için hazırlıklar başladı. Sektörün 'en'lerinin belirleneceği ODD Gladyatörleri 2016'da markalar satış ve iletişim kategorilerinde toplam 19 dalda rekabet edecek.

Halk oylamasının 'www.oddgladyator.com' adresinde başladığı yarışmada, anlık değişimler bu site üzerinden takip edilebilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi oylamaya katılanlar bu yıl da Milli Piyango çekilişiyle bir LG H850 G5 Cep telefonu, iki Sony PS4 500GB Konsol, iki Canon EOS 1200D18-55DC kamera ve bir JBL XTREME Bluetooth hoparlörü kazanma fırsatı elde edecek.

Gladyatör Ödülleri için kategorilere başvurular ve halk oylaması 31 Aralık 2016'ya kadar devam edecek. Yarışmanın ödül töreni ise 5 Ocak 2017'de gerçekleştirilecek.

Satış Ödülleri kategorisinde, 'En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası', 'En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli', 'En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası', 'En Çok Satılan Otomobil Markası', 'En Çok Satılan Otomobil Modeli', 'En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası' ve 'En Çok Satılan Marka (otomobil+hafif ticari araç)' belirlenecek. Bu kategoride birinciler, ODD veri tabanına işlenen yıllık satış adetlerine göre tespit edilecek.

İletişim Ödülleri kategorisinde ise 'Yılın TV Uygulaması', 'Yılın Gazete Uygulaması', 'Yılın Dergi Uygulaması', 'Yılın Radyo Uygulaması', 'Yılın Outdoor Uygulaması', 'Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması, 'Yılın PR/Etkinlik Uygulaması', 'Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi', 'Yılın Entegre İletişim Kampanyası', 'Yılın Basın Lansmanı' seçilecek. Törende 'Jüri Özel Ödülü' ve Vodafone tarafından belirlenecek 'Yılın En Dijital Markası' ödülü de sahiplerini bulacak.

'Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi', 'Yılın PR/Etkinlik Uygulaması', 'Yılın Entegre İletişim Kampanyası' ve 'Yılın Basın Lansmanı' kategorileri halk oylaması dışında değerlendirilecek.

'İletişim Ödülleri' kategorisinin birincileri, halk oylamasına açık kategorilerde ilk 5 çalışma arasından, halk oylamasına kapalı kategorilerde ise tüm çalışmalar arasından, iletişim ve pazarlama alanında uzman akademisyenlerden oluşan profesyonel jüri üyelerinin değerlendirmesiyle ödül töreninde belirlenecek. Ödül kazanan firmalar, ODD tarafından onaylanan logoların kullanım hakkına da bir yıllığına sahip olacak.

'Yılın Basın Lansmanı' ödülünü yine otomotiv basınının temsilcileri belirleyecek. Geçen yıllarda olduğu gibi tüm otomotiv basınına isme özel şifreler iletilecek. Basın mensupları, kendilerine ulaşan şifre aracılığıyla 'Yılın Basın Lansmanı' ödülünü almayı hak ettiğini düşündüğü marka ve modeli aday gösterecek. En çok oy alan aday, gecede ödülünü almaya hak kazanacak.
Kaynak: AA