'Okçular Tepesi-15 Temmuz Kahramanları' Sergisi Açıldı

FETÖ'nün darbe girişimine direnen 64 kahramanın yaşadıklarının anlatıldığı 'Okçular Tepesi15 Temmuz Kahramanları' kitabı için İranlı sanatçı Reza Hemmatirad'ın çizdiği illüstrasyonların yer aldığı sergi, 17 Kasım'a kadar görülebilecek.

Pendik Belediyesi, İranlı sanatçı Reza Hemmatirad'ın eserlerinin yer aldığı 'Okçular Tepesi-15 Temmuz Kahramanları' sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'ndeki sergi açılışında konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Tarihteki en vatansever savunmayı tüm dünyanın gördüğünü aktaran Şahin, '15 Temmuz ruhunu asla ortadan kaldıramayacaklar. Gelecek nesle de yaşananları, bu kalıcı eserler anlatacak.' dedi.

Şahin, Hemmatirad'a teşekkür ederek, bütün İstanbulluları sergiye davet etti.

Hemmatirad ise sergide Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnen 64 kahramanın yaşadıklarının anlatıldığı Okçular Vakfı ve Erdem Yayınlarınca okuyucuyla buluşturulan 'Okçular Tepesi-15 Temmuz Kahramanları' kitabı için çizdiği illüstrasyonların yer aldığı bilgisini verdi.

Şehitlerden bahsederken duygusal anlar yaşayan sanatçı, 'Böyle onurlu bir projede bulunmaktan şeref duyuyorum.' ifadesini kullandı.

- 'Bir daha olsa yine yaparım'

15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’na hareket eden tanklardan birini ele geçirerek yönünü değiştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli gazi Mehmet Köse de duygularını 'Bir daha olsa yine yaparım.' şeklinde dile getirdi.

Açılışta, 'Okçular Tepesi-15 Temmuz Kahramanları Hikayeleri' kitabı, ziyaretçilere hediye edildi.

Açılışa, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ile İsmet Uçma ve sanatçı Ali Nur Türkoğlu'nun yanı sıra, 15 Temmuz'da darbeye direnen Pendikli gazilerden Ahmet Belen, Ayhan Alatunç, İsmail Sarıgül, Fatih Kaya, İsmail Ağbal, Serdar Çölaşan ve Pendikli şehitler Yalçın Aran ve Burhan Öner'in eşleri de katıldı.

Sergi, 17 Kasım'a kadar görülebilecek.
Kaynak: AA