Manisa İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda MASKİ’yi Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran temsil etti.

Manisa İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplandı
MASKİ Genel Müdürlüğü, çevre kirliliğinin önüne geçmek adına yatırımlarını hayata geçirmeye devam ederken, kendi faaliyet alanları içerisinde çalışma yapan diğer kurumlarla da işbirliği içinde hareket ediyor. Bu kapsamda, ilgili kurumların çalışmaları hakkında Manisa Valiliği’nin koordinasyonu ile bir toplantı düzenlendi.

‘Havza Yönetim Heyetlerinin Teşekkülü, Görevleri ve Çalışma Usül ve Esasları Hakkında Tebliğin’ 8. maddesi uyarınca Manisa Valiliği’nce oluşturulan Manisa İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun düzenlemiş olduğu üçüncü toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya MASKİ Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Atıksu Arıtma ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı elemanları ile birlikte katıldı.

Gediz Havzası Koruma Eylem Planı ve Kuzey Ege Havzası Koruma Eylem Planı’na göre atılan ve bundan sonraki süreçte atılacak olan adımlar masaya yatırıldı. Toplantıda MASKİ’nin eylem planlarından olan ve kentsel atıksuların kontrol edilmesi için yapılan atıksu arıtma tesisleri ve dere ıslah çalışmaları da görüşüldü. Toplantıda ayrıca altyapı konuları ile ilgili çalışmalar da konuşuldu. Bir sonraki toplantının Aralık ayında yapılmasının kararlaştırılmasının ardından toplantı sona erdi.

“Gediz Havzası’nın temizlenmesi yolunda önemli adımlar atıyoruz”

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Gediz ve Kuzey Ege Havzaları’nın Havzası’nın korunması için büyük bir titizlik ile çalıştıklarını ve işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Başaran, “Gediz ve Kuzey Ege Havzaları’nın temizlenmesi yolunda önemli adımlar atıyoruz, ancak bu sadece MASKİ’nin sorumluluğunda yapılacak çalışmalardan ibaret değildir. Diğer ilgili kurumlar da çevre kirliliğinin önüne geçmek için çok önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda, Gediz ve Kuzey Ege Havzası Koruma Eylem Planı için düzenlenen toplantıya katılarak hem diğer kurumlarla işbirliğimizi geliştiriyoruz hem de Manisa’mızın temiz geleceği için koordineli adımlar atıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA