Kocaeli Ve Sakarya Ormanlarında Bakım Çalışması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Biz Bakanlık olarak ormanlarımız için gereken hassasiyeti ziyadesiyle göstermeye çabalıyoruz. Hangi bölgemizde ne tür orman alanı varsa o türlere göre gerekli bakımları yapıyoruz' 'Sakarya ve Kocaeli illerimizde de sıklık bakımlarının yüzde 46'lık kısmını tamamlamış durumdayız. Geri kalan kısımları da yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz'

Kocaeli ve Sakarya ormanlarının yüzde 46'lık kısmında sıklık bakım çalışmaları tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde orman alanlarında yürütülen çalışmalara devam edildiği belirtildi.

Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) Sakarya ve Kocaeli'deki ormanlarda yürütülen sıklık bakım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Orman alanlarında uygulanan sıklık bakımı ile ağaçların daha sağlıklı ve daha canlı olmaları, ışık ve hava ihtiyaçlarının da asgari düzeyde giderilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Açıklamada, seyreltme ve budama gibi teknik işlevlerin yerine getirildiği, sıklık bakım çalışmaları neticesinde orman varlığının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Toplam 76 bin 520 dekarlık sahada planlanan sıklık bakımının şu ana kadar 35 bin dekarını tamamlayan ekiplerin yıl sonuna kadar da geriye kalan 41 bin 500 dekar sahanın bakımını bitireceğine işaret edilen açıklamada, 'Bakanlık tarafından şimdiye kadar Adapazarı'nda 6 bin dekar, Akyazı'da bin 270 dekar, Geyve'de bin 730 dekar, Gölcük'te 770 dekar, Hendek'te 700 dekar, İzmit'te 23 bin 640 dekar ve Karasu'da 820 dekar alanın sıklık bakımları tamamlandı.' bilgisine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yeni orman alanları tesis etmenin yanı sıra, var olan orman varlığını korumakla da görevli olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

'Biz, Bakanlık olarak ormanlarımız için gereken hassasiyeti ziyadesiyle göstermeye çabalıyoruz. Hangi bölgemizde ne tür orman alanı varsa o türlere göre gerekli bakımları yapıyoruz. Sakarya ve Kocaeli illerimizde de sıklık bakımlarının yüzde 46'lık kısmını tamamlamış durumdayız. Geri kalan kısımları da yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bakanlığımızın sloganı 'Orman, su varsa hayat var' bizde bu slogandan hareketle çalışmalarımızı sürdürerek ormanlarımızı korumaya ve orman varlığımızı artırmaya devam edeceğiz.'
Kaynak: AA