Kepez'de 'Yeni Kapı Ruhu'

CHP Kepez Belde Örgütü, kongre sonrası AK Parti Kepez Belde Teşkilatına iade-i ziyarette bulundu. Görüşmeler, 15 Temmuz sonrası ortak mutabakatla oluşan Yenikapı ruhu çerçevesinde gelişti, kullanılan siyasi üsluplarda birlikte çalışmayla oluşacak dayanışma ve barış ön plana çıktı.

Kepez'de 'Yeni Kapı Ruhu'
Alper Altınok Başkanlığındaki AK Parti yönetimi CHP Kepez Belde Örgütünü ağırladı. Kongreden güven tazeleyerek çıkan CHP Belde Başkanı Birol Arslan’ı tebrik ederek ekibiyle yapacağı yeni dönem çalışmalarında başarılar dileyen AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok, CHP heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti ve toplumsal duyarlılığa bağlı olarak 15 Temmuz’un ardından oluşan Yenikapı ruhunun Kepez’de devam ettirilmesine özen gösterdiklerini söyledi.



Siyasal düşünce farklılığının aslında demokrasi zenginliği olduğunun altını çizen Altınok, “Bizim burada kullandığımız slogan ‘Herşey Kepez için” tanımını içerir. Barış kardeşlik, dayanışma Kepez’deki siyasi kültürün zenginleşmesi yanı sıra bir de Türkiye’nin en büyük Beldesi olarak diğer İl, İlçe ve Beldelere örnek oluşturduğuna inanıyorum. Elbette siyasi mücadele olacak. Ancak söz konusu, Kepez ve Kepez halkının çıkarları ise burada merkezi ve yerel iktidar temsilcileri olarak ortak hareket edeceğiz, fikri anlamda karşılıklı istişarelerimizi yapacağız. Söz konusu Kepez olduğunda hiçbir siyasi kaygı duyma ihtiyacı taşımadan birlikte ortak hareket edebilmeliyiz. Göreve geldiğimizden bu yana bu düstur içinde çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Ben-sen, kazanıp-kaybetme gibi ihtiraslardan her daim uzak kalarak kısa sürede sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında kazanan Kepez oldu. Sizler de malum takip etmişinizdir. Çay yatağı ıslahı, Kepez’e 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Parkı kazandırma gibi çalışmalar daha başlangıç olarak kabul edilmelidir. Balıkçı barınağı kurulması için çaba harcıyoruz. Bu anlamda Belediyeden destek bekliyor, fikri ve görüşünü olmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan ile Bakanlıklar nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Ama dediğim gibi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, belediye farklı siyasi partiden olsa da önerilerini dikkate alarak istiyoruz ki; barınak ve çevresinin çok amaçlı kullanılacağı peyzaj düzenlemesi ile Çanakkale’nin dahi önüne geçecek, rol model olacak proje yapalım. İktidarımız tarafından Kepez’e getirilen 400 yataklı Devlet Hastanesi gibi devlet yatırımlarının önünü tıkamak değil, amacımız; çözüm sunmaktır. Burada dikkat ederseniz hiçbir polemiğe girmeden çözümcül arayış içinde davranmaya özen gösteriyoruz. Kavşak düzenlemelerindeki amacımız; insanlar trafik terörüne kurban gitmesin. Tabi siz CHP olarak bizden farklı beklentileriniz olabilir, buna her zaman açığız. Partimizin kapıları sizlere ardına kadar açık ve önerilerinizi bekliyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan “Bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Açık söylemem gerekirse, Kepez’de siyaset yapmaya başladığınız günden buyana gerek kişilik ve karakter olarak, gerekse kullandığınız siyasi üslup takdire şayan bir durumdur. Sizlerin de söylediği gibi bizler burayı kuran ailenin 3. Kuşak temsilcileriyiz. Söylediklerinize katılmamak mümkün değil. Kepez ile ilgili iyi niyet taşıyan düşünce ve temennilerinizin her zaman yanındayız. Uğraşlarınızı tebrik ediyorum, önemli kazanımlar sağlamaya başladık Kepez olarak. Şunu size açık temin ederim ki; Beldemizi ziyaret edecek Bakan, Siyaset adamı iktidarınızdan her kim olursa hiçbir siyasi baskı ve endişe duymadan karşılamada hazır bulanacağız. Ayrıca bizleri davet edeceğiniz her etkinlikte sizlerin yanında yer alırız. Ortak düşüncemiz Kepez’dir ve bu böyle de yaşamalıdır. Genel siyaset veya çevrede gelişen siyasi çekişmelerin aksine ifade ettiğiniz gibi bizler burada barış dilini kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü barışı çok önemsiyorum. Ortak akılda buluşacak her türlü katkıyı vermeye hazırız çünkü Kepez her geçen gün gelişen ve büyüyen beldedir. İhtiyaçlarımız dolayısıyla artacaktır. Bizler siyasiler olarak doğacak ihtiyaçların şimdiden karşılanması noktasında da azami gayretin içinde olmaya özen göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Arslan, Ak Parti Kepez yeni Belde Binasının faaliyete geçmesinden dolayı da Ak Parti Belde Başkanı Alper Altınok’u tebrik etti. Ziyaret, daha sonra sohbet şeklinde devam etti.
Kaynak: İHA