Kemal Sunal'a 'Mavi Boncuklu' Yaş Günü Kutlaması

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İKOD), Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal’ın 72. yaş gününü ailesi, sanatçı dostları ve 'Mavi Boncuk' temasıyla Emel Sayın ve Metin Akpınar’ın da katıldığı etkinlikle kutlayacak.

İKOD açıklamasında, Kemal Sunal’ın kullandığı otomobillerin ve sinema kostümlerinin yanı sıra, Mavi Boncuk filminde Kaymakam Cafer rolünde kullandığı 1937 model aracın muadilinin de filmin afiş ve görselleriyle süslenmiş şekilde sergileneceği belirtildi.

Arzu Film’in destek vereceği etkinlik 6 Kasım'da Kadıköy’de gerçekleşecek, sanatçının kendisine ait ve birçok filminde kullandığı otomobiller görseller eşliğinde sergilenecek. Programda aynı zamanda Şabaniye ve Hababam Sınıfı filmlerinde kullandığı orijinal kostümler de sergilenecek.

1974 yılında Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini yaptığı Emel Sayın, Kemal Sunal, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Halit Akçatepe gibi isimlerin rol aldığı Mavi Boncuk filminde kullanılan ve sürekli yolda kalan 1937 model aracın muadili de Kemal Sunal’ın 72.yaş günü anısına sergilenecek.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay konuya ilişkin şunları kaydetti:

'Yeşilçam’a saygı temalı aktivitelerimiz kapsamında büyük usta Kemal Sunal’ı dostlarıyla birlikte anacak olmak mutluluk verici. Emel Hanım’ın ise davetimizi kırmayarak aramızda olacak olması bizi heyecanlandırıyor. Kemal ağabey Yeşilçam için çok büyük bir isimdir. Filmlerinde zekasıyla hep kötülerle mücadele etmiş, haksızlıkların karşında durmayı ve daima doğru yolu öğretmiştir bizlere. Tabii ki her şeye rağmen gülmeyi başarmayı da.'

Kaynak: AA